Dekortips: Sjarmerende ugler

Trinn for trinn hvordan dekorere en uglekake.

1 uten enhet

Middels 40 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Dekortips: Sjarmerende ugler

Dekorasjon:

om 3 pakker Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant
1 pakke Dr. Oetker Rosa sukkerfondant
Dr. Oetker Konditorfarger

Tilberedning

Tilberedning

1

Fondantlokk:

Fordel et tynt og jevnt lag med smørkrem på kaken. Kjevle tre av pakkene med fondant slik at lokket er større enn kaken. Kna gjerne sukkerfondanten litt på forhånd slik at den blir mykere å jobbe med, og bruk melis så den ikke fester seg i underlaget.

2

Rull fondanten forsiktig på kjevlen og legg over kaken. Glatt ut kantene og skjær av overskytende fondant.

3

Pyntebånd:

Farg hvit fondant grønn og kjevle den til en rektangel. Skjær ut en 1 cm bred stripe og fest den nederst rundt kaken med litt smørkrem. Spar en bit til blader.

4

Gren:

Ta en bit av den rosa fondanten og bland inn rød og grønn konditorfarge slik at du får frem brunfarge. Rull ut til en gren og lim den på kaken med litt smørkrem. Spar en liten bit til å lage pupiller.

5

Ugler:

Ugler:

Kjevle ut den rosa fondanten og skjær ut en uglefigur, se bilde for fasong. Lag også to vinger. Fest uglefiguren på kaken med litt smørkrem og la vingene stikke ut fra figuren.

6

Rull små kuler av hvit fondant, press dem flate og lim på som øyne. Bruk litt mørkbrun fondant som pupiller. Farg en liten kule oransje, og lag en trekant til nebb som også festes med smørkrem.

7

Føttene lages av lysebrun fondant. Rull små kuler, trykk dem flate og fest til uglen og grenen. Fjær preges på uglen med en skarp kniv.

8

Grønne blader:

Bruk en utstikker til å lage blader, eller skjær dem ut for hånd. Fest dem til grenen med litt smørkrem.

9

Den andre uglen lages på samme måte med rosa fondant farget mørkere med rød konditorfarge.