Flag

Enkel marengskake

ca. 8 porsjoner
Middels
120 minutter
Enkel oppskrift på en god marengskake.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Marengs
7eggehviter
4,5 dlsukker
1Dr. Oetker Vaniljestang
Dr. Oetker Konditorfarger
Fyll
5 dlfløte
300 gblåbær
2bananer
Dr. Oetker Super Hero

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljestang
Picture - Dr. Oetker Konditorfarger
Picture - Dr. Oetker Super Hero
1

Sett stekeovnen på 100 °C.


Hell eggehviter, sukker og frøene fra vaniljestangen i en bolle. Sett bollen på en kjele med kokende vann og visp for hånd i fem minutter eller til sukkeret har løst seg opp.


Ta bollen av varmen, hell marengsen over i en ny bolle og pisk i ca. syv minutter til den er lett å forme. Bruk gjerne en mikser. Tilsett blå konditorfarge.

2

Legg bakepapir på to stekeplater og hell marengsen i en sprøytepose. Sprøyt ut fem bunner med en diameter på 15 cm. Blir det marengs til overs kan man lage noen minimarengser til dekorasjon.

3

Stek marengsen midt i stekeovnen i ca. 70 minutter, ta de ut og la de avkjøles.

4

Pisk fløten stiv og del bananene i tynne skiver. Monter kaken med å legge banan, blåbær og krem mellom lagene. Strø gjerne til strøssel mellom lagene også og dekorer toppen av kaken.