Flag

Fastelavnsboller

ca. 14 stykker
Middels
100 minutter
Med vaniljekrem og melisglasur.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Bolledeig
500 ghvetemel
1 ssDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
150 gsmør
50 ggjær
1,5 dlmelk
1egg
Fyll
1 pakkevaniljekrem
Pynt
200 gmelis + vann og evt. konditorfarge
Dr. Oetker Dekorskrift
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls evt. annen Dr. Oetker strøssel

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1

Bolledeig

Bland mel og vaniljesukker. Smuldre i smør. Rør ut gjæren i lunken melk, og bland sammen med melblandingen. Tilsett 1 egg. Elt massen til en smidig deig, og la den heve på et lunt sted i 30 minutter.

2

Rull ut deigen til en firkantet flate på et meldrysset bord. Skjær den i 10x10 cm firkanter og fordel 2 ts vaniljekrem midt på hvert stykke. Brett deigen sammen rundt fyllet, og legg bollene med skjøten ned på en stekeplate med bakepapir. Prøv å "elte" skjøten inn i bollen, så fyllet ikke flyter ut når bollen stekes.

3

La bollene etterheve i 20 minutter. Pensle dem med melk, og stek dem i en forvarmet ovn på 200ºC i 15-20 minutter.

4

Pynt

Dekorer bollene med melis, strøssel og dekorskrift.