Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Ostekake med vanilje og jordbærgelé

Denne lekre kaken smaker himmelsk av vanilje og jordbær, og ser fantastisk ut!

12 - 14 kakestykker

Middels 90 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Ostekake med vanilje og jordbærgelé

Kakebunn:

150 g smør
330 g rug- eller grahamskjeks (Digestive)
1 pakke Dr. Oetker Hakkede Mandler (50g)

Fyll til ostekake:

10 jordbær
4 Dr. Oetker Gelatinblader
400 g kremost naturell
1 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
1 ½ dl crème fraîche
125 g melis
4 dl fløte

Gelé:

3 Dr. Oetker Gelatinblader
3 dl hylleblomstsaft eller jordbærsaft, konsentrert
2 ts Dr. Oetker Konditorfarger , rød

Pynt: Minimarengs og bær:

35 g eggehviter
60 g sukker
½ ts hvitvinseddik
jordbær og litt sitronmelisse

Tilberedning

Tilberedning

1

Kakebunn

Kle bunnen av en springform med bakepapir, og gjerne kakeplast langs kanten. Smelt smøret i en gryte. Knus kjeksen i en foodprocessor. Rør kjeks og mandler sammen med det smeltede smøret. Hell kjeksmassen i springformen, og press den ut i et jevnt lag så hele bunnen er dekket. Sett bunnen i kjøleskapet, og tilbered fyllet.

2

Fyll

Skyll og skjær toppen av jordbærene, så de har en rett flate å stå på. Skjær bærene i halvdeler, og sett dem langs kanten i springformen så de står tett og med skjæreflaten mot kakeformen/kakeplasten.

Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann i 10 min. Smelt deretter gelatinen over vannbad. I en annen skål røres kremost, vanilje, creme fraiche og melis til en jevn ostekrem. Bland et par spiseskjeer ostekrem i den varme, smeltede gelatinen, og vend det forsiktig sammen. Vend ostekremen med gelatin sammen med resten av ostekremen. Visp fløten til den danner lette topper. Vend det inn i ostekremen. Hell hele blandingen i springformen oven kjeksbunnen og jordbærene. Stryk det ut i et jevnt lag. Sett kaken til avkjøling i en time.

3

Gelé

Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann. Varm forsiktig opp jordbærsaften i en liten gryte. Ta gryten av varmen. Klem ut vannet av gelatinen, og rør den ut i den varme saften. La saften avkjøles til nesten romtemperatur, og tilsett konditorfarge. Hell forsiktig den flytende geléen på ostekaken. Sett kaken i kjøleskap i ca. 30 minutter eller til geléen har stivnet helt.

4

Pynt: Minimarengs og bær

Sett ovnen på 150˚C varmluft. Visp eggehvitene lett stive. Tilsett langsomt sukkeret en spiseskje av gangen, mens det vispes konstant. Visp i ytterligere 6 minutter til massen er helt stiv og blank. Tilsett eddik og visp i ytterligere 2 minutter. Ha massen i en sprøytepose med en liten rund tupp. Sprøyt små marengstopper ut på en stekeplate med bakepapir. Skru ovnen ned til 120˚C, og sett straks de små marengsene i ovnen. Stek dem i 60 minutter. Skru av ovnen, og la dem avkjøles i den varme ovnen i 30 minutter. Ta de små marengsene ut av ovnen, og la dem avkjøles helt.

Pynt kaken med jordbær, minimarengs og sitronmelisse før servering. Marengsene som blir til overs oppbevares i en lufttett beholder, og spises som de er.