Prikkete rullekake

Fargerik vri på rullekaken, perfekt til kaffebesøk!

ca. 12 kakestykker

Middels 40 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Prikkete rullekake

Kakedeig:

3 egg
5 - 6 ss lunkent vann
150 g sukker
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
100 g hvetemel
50 g potetmel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
Dr. Oetker Konditorfarger

Fyll:

100 g mykt smør
175 g melis
1 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
Dr. Oetker Konditorfarger , rød

Tilberedning

Tilberedning

1

Kakedeig

Legg bakepapir i en langpanne (ca. 35 x 40 cm). Det er viktig at bakepapiret går opp over kantene, slik at hele formen og deigens kant er dekket av bakepapir.

2

Visp eggene og varmt vann til det skummer. Tilsett sukker og vaniljesukker, og visp i 2 minutter til. Bland hvetemel, bakepulver og potetmel, sil først halvparten i eggekremen, og visp kort på laveste hastighet. Ha deretter i resten av melblandingen.

3

Ta to spiseskjeer av deigen, og ha i hver sin lille skål. Ha forskjellig konditorfarge i hver skål, og bland med deigen. Ha deigen over i hver sin lille frysepose/sprøytepose. Klipp av et lite hull i det ene hjørnet av posen, og lag små prikker av de ulike fargene på bakepapiret på stekeplaten. Stek prikkene i 2 minutter for at de skal sette seg.

4

Fordel resten av deigen over prikkene. Stek rullekaken i ovnen på 200˚ C i 10-15 minutter.

5

Hvelv kaken over på et kjøkkenhåndkle rett etter steking. Pensle bakepapiret på baksiden av kaken med kaldt vann og trekk det forsiktig, men raskt av. Rull kaken fra kortsiden opp i kjøkkenhåndkleet, og legg den i kjøleskapet.

6

Kakefyll

Visp smør mykt og luftig med en mikser. Tilsett melis litt etter litt, og rør til slutt inn vaniljepastaen og noen dråper rød konditorfarge for å få en fin pastellfarge.

7

Rull kaken forsiktig ut, bre smørkremen utover, og rull kaken sammen igjen.