Flag

Sjokoladekake med mandler og dadler

12 - 16 kakestykker
Enkel
40 minutter
Saftig kake til jul som smaker godt.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakedeig
250 gsmør
250 gmørk sjokolade
4egg
250 gsukker
2 pakkerDr. Oetker Hakkede Mandler (100g)
150 gdadler uten sten
150 ghvetemel
3 tskanel
1 tsnellik , malt
1 tsDr. Oetker Bakepulver

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (100g)
Picture - Dr. Oetker Bakepulver

Sett ovnen på 160 grader varmluft.

1

Kakedeig

Smelt smør og hakket sjokolade i en gryte på svak varme. Visp egg og sukker skummende hvitt. Rør hakkede dadler og mandler inn i eggemassen. Rør deretter inn siktet hvetemel, kanel, nellik og bakepulver. Tilsett sjokoladesmøret, og rør deigen raskt sammen.


Ha deigen over i en smurt springform, 24 cm. Stek kaken i ca. 1 time.