Flag

Svensk sukkerkake

1 uten enhet
Middels
40 minutter
En tradisjonell svensk kake som kan varieres med krydder og frukt.
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Kaken kan varieres på mange måter: - 2 epler i skiver blandet med 1 ss sukker og 2 ts kanel som dyttes ned i deigen. - 2 dl blåbær og 2 ss melisblandes og strøes over kaken før steking. - Tilsett 1 ts malt kardemumme.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
75 gsmør
2egg
2 dlsukker
3 dlhvetemel
2 tsDr. Oetker Bakepulver
1 dlmelk
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
revet sitronskall om ønskelig

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1

Tilberedning

Sett ovnen på 175 °C og smør og strø en kakeform, ca 1,5 liter.

2

Smelt smøret og la det avkjøle. Visp egg og sukker luftig. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og vend det inn i eggeblandingen. Tilsett smør, sitronskall og melk. Rør forsiktig, ikke visp.

3

Hell røren i formen og stek kaken i 30- 40 minutter i nederst i oven. Kjenn med en bakepinne om kaken er ferdig. (Kaken er ferdig når det ikke fester seg noe til pinnen)

Oppskriftstips

  • Kaken kan varieres på mange måter: - 2 epler i skiver blandet med 1 ss sukker og 2 ts kanel som dyttes ned i deigen. - 2 dl blåbær og 2 ss melisblandes og strøes over kaken før steking. - Tilsett 1 ts malt kardemumme.