Flag

Julekake i randform

ca. 16 kakestykker
Middels
30 minutter
Saftig julekake med marsipan, kandisert frukt og pinjekjerner
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Kaken kan fryses, og ellers oppbevares i et par dager.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakedeig
50 gpinjekjerner
100 gDr. Oetker Fruktblanding
100 gmarsipan
200 gmykt smør
150 gsukker
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
2 tsrevet sitronskall
1 klypesalt
1 tskardemomme
4egg
200 ghvetemel
3 tsDr. Oetker Bakepulver
125 gkirsebær , tørkede
Glasur
150 gmelis
2 - 3 ssvann

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
1

Forberedelser

Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne, og legg til avkjøling på en tallerken. Kakeformen skal smøres og meles. Rasp marsipanen grovt. Forvarm stekeovnen, over- og undervarme: 170°C, varmluft: 150°C.

2

Kakedeig

Rør sammen smør og marsipan med en mikser. Tilsett sukker, vaniljesukker, revet sitronskall, salt og kardemomme litt etter litt mens mikseren går, til du får en fast masse. Bland deretter inn et egg om gangen, og la mikseren gå på høy hastighet i et halvt minutt mellom hvert egg som tilsettes. Bland mel og bakepulver, og hell over i deigen. Bland deigen raskt sammen på middels hastighet. Legg tilside et par spiseskjeer av pinjekjerner, fruktblanding og kirsebær, resten røres inn i deigen. Fordel deigen i randformen, og sett på rist nederst i stekeovnen. Stekes i ca. 50 minutter.


La kaken stå i 10 minutter før den løsnes fra formen og hvelves over på en rist for avkjøling.

3

Glasur

Bland melis og vann til en tyktflytende glasur. Fordel glasuren over den avkjølte kaken, og strø over resten av pinjekjernene og frukten med en gang.

Oppskriftstips

  • Kaken kan fryses, og ellers oppbevares i et par dager.