Historien om Dr. Oetker

Det begynte med bakepulver for drøyt 100 år siden. I 1891 fremstilte Dr. August Oetker bakepulveret Backin i sitt apotek i Bielefeld, Tyskland. Et produkt som han, takket være den gode kvaliteten, kunne garantere et perfekt bakeresultat med hver gang. 

”Suksess hver gang” var mottoet allerede fra begynnelsen av, og det gjelder fortsatt - over 100 år senere. Det var en revolusjonerende garanti, og den la grunnlaget for det internasjonale konsernet og varemerket som Dr. Oetker representerer i dag.

August Oetker var god på markedsføring. Han ga ut oppskriftshefter, annonserte i aviser og hadde oppskriftsforslag på forpakningene, alt for å informere allmennheten om sitt revolusjonerende produkt. Målet var å spre budskapet om kvalitet og pålitelighet.

Med tiden tok Dr. Oetker frem flere produkter som fortsatt i dag er velkjente og flittig brukt i hele Europa innen baking. Alt fra bakepulver og vaniljesukker til spennende ingredienser og bakemikser. Fremgangen kom raskt, og like etter århundreskiftet åpnet Dr. Oetker en egen fabrikk for produksjon i Bielefeld. Suksessen fortsatte, og snart hadde Dr. Oetker produksjonsanlegg i mange av Europas land.

Rudolf-August Oetker, barnebarnet til firmagründeren, overtok ledelsen etter at hans stefar Dr. Kaselowsky døde i 1944. Kun kort tid etter krigens slutt begynner han å gjenoppbygge bedriften. I Norge derimot, ble selskapet avviklet etter krigens slutt.

Den gode veksten til Dr. Oetker kom mye på grunn av bedriftens evne til å introdusere nye og innovative produkter tilpasset forbrukerens behov. Et resultat av denne filosofien gjorde at man også utvidet virksomheten til også å omfatte kjølevarer og frossen mat. 

Dr. Oetker er fortsatt en familieeid bedrift som idag ledes av Dr. August Oetker, som er fjerde generasjon Oetker.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei