Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Historien om Dr. Oetker

Det begynte med bakepulver for drøyt 100 år siden. I 1891 fremstilte Dr. August Oetker bakepulveret Backin i sitt apotek i Bielefeld, Tyskland. Et produkt som han, takket være den gode kvaliteten, kunne garantere et perfekt bakeresultat med hver gang.

”Suksess hver gang” var mottoet allerede fra begynnelsen av, og det gjelder fortsatt - over 100 år senere. Det var en revolusjonerende garanti, og den la grunnlaget for det internasjonale konsernet og varemerket som Dr. Oetker representerer i dag.

August Oetker var god på markedsføring. Han ga ut oppskriftshefter, annonserte i aviser og hadde oppskriftsforslag på forpakningene, alt for å informere allmennheten om sitt revolusjonerende produkt. Målet var å spre budskapet om kvalitet og pålitelighet.

Med tiden tok Dr. Oetker frem flere produkter som fortsatt i dag er velkjente og flittig brukt i hele Europa innen baking. Alt fra bakepulver og vaniljesukker til spennende ingredienser og bakemikser. Fremgangen kom raskt, og like etter århundreskiftet åpnet Dr. Oetker en egen fabrikk for produksjon i Bielefeld. Suksessen fortsatte, og snart hadde Dr. Oetker produksjonsanlegg i mange av Europas land.

Rudolf-August Oetker, barnebarnet til firmagründeren, overtok ledelsen etter at hans stefar Dr. Kaselowsky døde i 1944. Kun kort tid etter krigens slutt begynner han å gjenoppbygge bedriften. I Norge derimot, ble selskapet avviklet etter krigens slutt.

Den gode veksten til Dr. Oetker kom mye på grunn av bedriftens evne til å introdusere nye og innovative produkter tilpasset forbrukerens behov. Et resultat av denne filosofien gjorde at man også utvidet virksomheten til også å omfatte kjølevarer og frossen mat.

Dr. Oetker er fortsatt en familieeid bedrift som idag ledes av Dr. August Oetker, som er fjerde generasjon Oetker.