Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Basisdeig til 3 slags småkaker

Enkel småkakedeig som er enkel å variere.

om 30 - 40 stykker

Middels 40 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Basisdeig til 3 slags småkaker

Småkaker:

350 g hvetemel
250 g smør
1 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
200 g sukker
1 egg

preparation

Tilberedning

Basisdeig

Sikt mel og bakepulver i en skål. Tilsett vaniljesukker, sukker, egg og smør/margarin, og visp det med håndmikser på full effekt til deigen er glatt.

1

Mandel-kanelkaker

Form basisdeigen i ca. 5 cm tykke ruller, og legg dem i kjøleskapet, til de har blitt harde. Bland 50 g hakkede mandler, 1 ts kanel og 25 g perlesukker, og rull deigen i blandingen. Skjær rullene i ½ cm tykke skiver, og legg dem på en stekeplate med bakepapir.

2

Sjoko-appelsinkaker

Bland basisdeigen med 50 g hakket sjokolade, 100g hakket apsikat, revet appelsinskall fra ½ økologisk/ubehandlet appelsin, og elt det til en glatt deig. Form deigen i ca. 5 cm tykke ruller og legg dem i kjøleskapet til de har blitt harde. Skjær rullene i ½ cm tykke skiver, og legg dem på en stekeplate med bakepapir.

3

Spiralkaker

Del basisdeigen i 2 porsjoner. Bland den ene porsjonen med 25 g kakao og 50 g hakket sjokolade, og elt til en glatt deig. Form porsjonene til firkanter, og legg dem i kjøleskapet til de er faste. Legg den mørke deigen over den lyse deigen, og kjevle den flat til en firkant på ca. 20 x 30 cm. Rull deigen til en roulade, og skjær den i ½ cm tykke skiver. Legg skivene på en stekeplate med bakepapir.

Alle småkakene stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter på 180°C (over- og undervarme).