Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Bløtkake

om 10 - 12 porsjoner

Enkel 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Bløtkake

Sukkerbrød:

5 egg
125 g sukker
125 g hvetemel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver

Fyll:

jordbærsyltetøy
om 200 g jordbær
7 dl Q-Meieriene kremfløte
5 ss sukker
1 pakke Dr. Oetker Cream Fix

Dekorasjon:

Dr. Oetker Strøssel Mix
Dr. Oetker Colourful Numbers & Letters

preparation

Tilberedning

1

Sukkerbrød

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt mel og bakepulver i en bolle og vend det forsiktig inn i eggedosisen. 

Kle bunnen av en springform (Ø 24 cm) med bakepapir og hell massen i formen. 

Ovnstemperatur: 175 grader, steketid: ca.30-40 min. 

Skjær rundt kanten av formen når kaken er avkjølt. Ta av formen og fjern bakepapiret. 

2

Fyll og dekor

Del kakebunnen i tre deler. Legg på jordbærsyltetøy på nederste del av kakebunnen. Pisk Q-kremfløte med sukker, tilsett Cream fix. Pass på å ikke piske for lenge. 

Ta av ca. 1/3 del av kremfløten (brukes til å stryke på kaken og til dekor). Del jordbær i mindre biter. Legg på krem på den nederste bunnen og fordel jordbærbitene utover bunnen. Gjenta på neste lag. Legg på siste bunn, og stryk på krem jevnt rundt kanten og på toppen av kaken

Ha resten av kremfløten i en sprøytepose og dekorer med kremtopper. Dryss på Mix strøssel og dekorer med fargerike tall og bokstaver.