Bløtkake med sjokolade og Disco- linser

Klassisk bløtkake fylt med bringebær og krem

ca. 8 - 10 porsjoner

Enkel 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Bløtkake med sjokolade og Disco- linser

Sukkerbrød:

4 egg
100 g sukker
100 g hvetemel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver

Fyll:

bringebærsyltetøy
6 dl Q-Meieriene kremfløte
5 ss sukker
125 g bringebær friske eller frosne
1 - 2 pakker Dr. Oetker Cream Fix

Dekorasjon:

70 g sjokolade
10 g Delfiafett
Dr. Oetker Disco sjokoladelinser

preparation

Tilberedning

1

Sukkerbrød

Springform ca. Ø 20 cm.

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt mel og bakepulver i en bolle og vend det forsiktig inn i eggemassen. Kle bunnen av springformen med bakepapir og hell røren i formen. 

Ovnstemperatur: 175 grader, steketid: ca.30-40 min. Skjær rundt kanten av formen når kaken er avkjølt. Ta av formen og fjern bakepapiret. 

2

Fyll

Del kakebunnen i tre deler. 

Pisk kremfløten med sukker og tilsett Cream Fix. Pass på å ikke piske for lenge. Ta av ca. 1/3 del av kremen og ha i en egen bolle (brukes til å stryke på kaken og til dekor). 

Fordel syltetøy på den nederste kakebunnen, og legg på et lag pisket kremfløte. Strø på bringebær. Gjenta på neste lag og legg på siste bunn. Dekk kaken med et jevnt lag krem, både rundt kaken og på toppen.

3

Dekorasjon

Smelt sjokolade sammen med delfiafett i vannbad og la sjokoladen avkjøles litt. Lag en dripkant ved å la sjokoladen renne fra en skje ned på kantene. 

Ha resten av kremen i en sprøytepose, bruk gjerne tyll 4b fra Wilton. Sprøyt ut høye kremtopper ytterst på kaken, og strø på Disco sjokoladelinser rett før servering.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Ditt samtykke inkluderer at data mulig kan videresendes til USA i henhold til Art. 49 GDPR. Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Her kan du også finne mere informasjon om databehandling fra teknologi leverandører og partnere i USA. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer. 

Alltid aktiv
Analyse og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg. 

Vi bruker også teknologi fra leverandører som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Vi bruker også data-partnere som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei