Flag

Bløtkake med sjokolade og Disco- linser

ca. 8 - 10 porsjoner
Middels
120 minutter
Klassisk bløtkake fylt med bringebær og krem
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Sukkerbrød
4egg
100 gsukker
100 ghvetemel
1 tsDr. Oetker Bakepulver
Fyll
bringebærsyltetøy
6 dlQ-Meieriene kremfløte
5 sssukker
125 gbringebær friske eller frosne
1 - 2 pakkerDr. Oetker Cream Fix
Dekorasjon
70 gDr. Oetker Bakesjokolade Mørk (eventuelt Bakesjokolade Melk)
10 gDelfiafett
Dr. Oetker Disco sjokoladelinser

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Cream Fix
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk (eventuelt Bakesjokolade Melk)
Picture - Dr. Oetker Disco sjokoladelinser
1

Sukkerbrød

Springform ca. Ø 20 cm.

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt mel og bakepulver i en bolle og vend det forsiktig inn i eggemassen. Kle bunnen av springformen med bakepapir og hell røren i formen. 

Ovnstemperatur: 175 grader, steketid: ca.30-40 min. Skjær rundt kanten av formen når kaken er avkjølt. Ta av formen og fjern bakepapiret. 

2

Fyll

Del kakebunnen i tre deler. 

Pisk kremfløten med sukker og tilsett Cream Fix. Pass på å ikke piske for lenge. Ta av ca. 1/3 del av kremen og ha i en egen bolle (brukes til å stryke på kaken og til dekor). 

Fordel syltetøy på den nederste kakebunnen, og legg på et lag pisket kremfløte. Strø på bringebær. Gjenta på neste lag og legg på siste bunn. Dekk kaken med et jevnt lag krem, både rundt kaken og på toppen.

3

Dekorasjon

Smelt sjokolade sammen med delfiafett i vannbad og la sjokoladen avkjøles litt. Lag en dripkant ved å la sjokoladen renne fra en skje ned på kantene. 

Ha resten av kremen i en sprøytepose, bruk gjerne tyll 4b fra Wilton. Sprøyt ut høye kremtopper ytterst på kaken, og strø på Disco sjokoladelinser rett før servering.