Flag

Bringebærkake med rømmefyll

ca. 10 - 12 porsjoner
Middels
90 minutter
Sommerlig og frisk kake med mørdeig og sommerlige bringebær. Smaker også godt med rabarbra, blåbær eller jordbær.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Mørdeig
250 ghvetemel
150 gsmør (kaldt)
2 ssmelis
1 ssDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 klypesalt
1egg
Rømmefyll
300 gseterrømme (1 beger) eventuelt crème fraîche
1egg
50 gsukker
1 ssDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Topping
350 gbringebær (ferske)
1 sssukker
littmelis siktet

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1

Mørdeig

Oppskriften er beregnet til en terteform Ø 24-26 cm.

Del det kalde smøret i terninger.

Smuldre sammen hvetemel og de kalde smørterningene til en sandaktig konsistens. Bruk hendene eller food processor med knivblader. Tilsett melis, vaniljesukker og salt i melblandingen og rør om.
 
Pisk sammen egget og tilsett i melblandingen. Kna deigen sammen og form som en rund disk. Pakk inn i plastfolie og sett kaldt i 30 minutter. 

2

Forvarm ovnen til 180 grader over- og undervarme. Kjevle mørdeigen ut til den er 30-32 cm i diameter og ca. 4-5 mm tykk. Legg over en smurt terteform på 24-26 cm i diameter. Trim kantene og prikk bunnen med en gaffel.
 
Legg et bakepapir over tertebunnen og fyll på med tørre erter, linser eller ris. Det hjelper å holde bunnen på plass mens den forstekes.
 
Forstek bunnen på rist midt i ovnen i 10 minutter. Løft bort vekten og la steke i 10 minutter til. 

3

Rømmefyll og topping

Visp seterrømme, egg, sukker og vaniljesukker raskt sammen til alt er godt blandet. Hell rømmefyllet over kakebunnen. Dryss sukker over bringebærene og legg i rømmefyllet.

4

Sett formen på rist i nedre halvdel av ovnen og stek i 30 minutter, eller til rømmefyllet har stivnet. Bringebærene vil væske noe, men det er helt naturlig.
 
La kaken bli stående i restvarmen mens ovnen avkjøles. Kaken bør oppbevares i kjøleskapet og kan godt stå natten over før servering. Dryss litt melis på kaken før servering.