Bringebærkake med rømmefyll

Sommerlig og frisk kake med mørdeig og sommerlige bringebær. Smaker også godt med rabarbra, blåbær eller jordbær.

ca. 10 - 12 porsjoner

Enkel 90 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Bringebærkake med rømmefyll

Mørdeig:

250 g hvetemel
150 g smør (kaldt)
2 ss melis
1 ss Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 klype salt
1 egg

Rømmefyll:

300 g seterrømme (1 beger) eventuelt crème fraîche
1 egg
50 g sukker
1 ss Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje

Topping:

350 g bringebær (ferske)
1 ss sukker
litt melis siktet

preparation

Tilberedning

1

Mørdeig

Oppskriften er beregnet til en terteform Ø 24-26 cm.

Del det kalde smøret i terninger.

Smuldre sammen hvetemel og de kalde smørterningene til en sandaktig konsistens. Bruk hendene eller food processor med knivblader. Tilsett melis, vaniljesukker og salt i melblandingen og rør om.
 
Pisk sammen egget og tilsett i melblandingen. Kna deigen sammen og form som en rund disk. Pakk inn i plastfolie og sett kaldt i 30 minutter. 

2

Forvarm ovnen til 180 grader over- og undervarme. Kjevle mørdeigen ut til den er 30-32 cm i diameter og ca. 4-5 mm tykk. Legg over en smurt terteform på 24-26 cm i diameter. Trim kantene og prikk bunnen med en gaffel.
 
Legg et bakepapir over tertebunnen og fyll på med tørre erter, linser eller ris. Det hjelper å holde bunnen på plass mens den forstekes.
 
Forstek bunnen på rist midt i ovnen i 10 minutter. Løft bort vekten og la steke i 10 minutter til. 

3

Rømmefyll og topping

Visp seterrømme, egg, sukker og vaniljesukker raskt sammen til alt er godt blandet. Hell rømmefyllet over kakebunnen. Dryss sukker over bringebærene og legg i rømmefyllet.

4

Sett formen på rist i nedre halvdel av ovnen og stek i 30 minutter, eller til rømmefyllet har stivnet. Bringebærene vil væske noe, men det er helt naturlig.
 
La kaken bli stående i restvarmen mens ovnen avkjøles. Kaken bør oppbevares i kjøleskapet og kan godt stå natten over før servering. Dryss litt melis på kaken før servering.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Ditt samtykke inkluderer at data mulig kan videresendes til USA i henhold til Art. 49 GDPR. Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Her kan du også finne mere informasjon om databehandling fra teknologi leverandører og partnere i USA. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer. 

Alltid aktiv
Analyse og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg. 

Vi bruker også teknologi fra leverandører som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Vi bruker også data-partnere som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei