Flag

Brytebrød med ost og hvitløk

1 brød
Enkel
75 minutter
Elsker du brød, ost og hvitløk? Da er denne oppskriften noe for deg! Brødet er raskt å lage og trenger ikke heve.
Brytebrød med ost og hvitløk som er raskt å lage siden det ikke trenger å heve. Om det er et hvitløksbrød med ost eller et ostebrød med hvitløk må du bedømme, uansett hva man kaller det smaker det nydelig og er godt tilbehør. Deigen lages med Dr. Oetker Pizzagjær som er tilsatt bakepulver. Deigen...
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Deig som ikke trenger heving
450 ghvetemel
1 poseDr. Oetker Pizzagjær
1 tsgrovt salt
0,5 dlnøytral olje
2,5 dllunkent vann
Fyll
200 grevet mozzarella
1 - 2hvitløksfedd - finhakket
10 gfrisk persille (1 liten bundt) - finhakket
2 ssnøytral olje
1pepper - nykvernet
ca. 1 tsflaksalt
1egg str. M/L, til pensling

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Pizzagjær

Sett stekeovnen på 200 °C over- og undervarme. 

1

Deig som ikke trenger heving

Bland alle de tørre ingrediensene til deigen i en bolle og tilsett olje og vann. Elt deigen i ca. 10 minutter i en kjøkkenmaskin til deigen er myk og smidig. Den lange eltetiden er viktig for å aktivere glutenet i melet da dette påvirker strukturen i bakverket. 

La deigen hvile i bollen i 5-10 minutter. Dette gjør at deigen ikke trekker seg så mye sammen når den kjevles.

2

Fyll

Mens deigen hviler blandes ost, hvitløk og persille i en bolle.

3

Utbaking

Picture - Hurtigt pull apart brød med ost og hvidløg web process step1
Picture - Hurtigt pull apart brød med ost og hvidløg web process step2

Legg bakepapir i bunn og opp på langsidene av en brødform (11 x 26 cm) . Smør endene i formen hvor det ikke er bakepapir med litt smør. 

Kjevle ut deigen på et lett meldrysset bord til en firkant på ca. 40x40 cm. Flytt på deigen av og til og dryss med litt mel så den ikke klistrer seg til bordet.

Pensle deigen med oljen. Fordel fyllet utover hele deigen og dryss over med salt og pepper.

Del deigen i fire like brede strimler som stables oppå hverandre. Skjær så deigstabelen i seks like store biter. Sett brødformen på høykant og stable de seks bitene i formen. Fyll som ramler av drysses over. Pensle toppen av brødet med et sammenpisket egg. 

Stek ostebrødet i ca. 40 minutter i nederste tredjedel av ovnen. La det avkjøles litt før servering.

Steketid: ca. 40 Minutter


Tips

Ostebrødet kan fryses i inntil 3 måneder.