Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Churros

Også kalt spansk doughnut.

om 20 - 30 stykker

Vanskelig 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Churros

Deig:

1,5 dl vann
0,25 ts salt
50 g smør
175 g hvetemel
75 g sukker
1 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
2 egg
olje til steking

Pynt:

melis eller sukker

preparation

Tilberedning

1

Kok opp vann, smør og salt i en gryte. Tilsett alt hvetemelet på en gang, og rør godt til deigen har form som en kule og slipper gryten.

2

Ha deigen i en bolle og bland i sukker, vaniljesukker, bakepulver og eggene (et egg om gangen). Deigen skal være fast, blank og seig.

3

Ha deigen i en sprøytepose med stjerneformet tupp. Varm opp oljen i en gryte eller bruk en frityrgryte med ny og ren olje. Press deigen ut av sprøyteposen og rett ned i oljen i stenger på 15 cm. Skjær av med en kniv eller saks. Lag kun noen få om gangen og stek dem i 4-5 min. til de er gyldne og sprø. Pass på at oljen ikke blir for varm, for da vil deigen være rå inni, selv om den er brun utenpå.

4

Ta stengene opp med en hullskje, og legg dem på kjøkkenpapir så de får rent av seg. Dryss straks med siktet melis og server gjerne med sjokoladesaus.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.