Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Crème Brûlée

Fløyelsmyk, fransk dessertklassiker.

4 porsjoner

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Crème Brûlée

Crème Brûlée:

4 eggeplommer
75 g sukker
1 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
1,5 dl melk
0,25 dl fløte

Pynt:

2 ss rørsukker

preparation

Tilberedning

1

Visp eggeplommer, sukker og vaniljesukker skummende, og tilsett melk og fløte. Fordel kremen i 4 former, og sett dem i en stor stekepanne eller ildfast form. Hell litt kokende vann i pannen, så formene står i vannbad, og sett stekepannen i ovnen på 125˚C i ca. 45 minutter, til kremen er blitt nesten fast. Sett deretter kremen til avkjøling i minst 4 timer, gjerne til neste dag.

2

Dryss over sukker, og smelt sukkeret under grillen i stekeovnen eller med en gassbrenner til sukkeret er karamellisert. Hvis du bruker grillfunksjonen i stekeovnen, bør du legge godt med knust is i stekepannen rundt formene med crème brulé, så kremen forblir kald.