Flag

Crème Brûlée

4 porsjoner
Middels
60 minutter
Fløyelsmyk, fransk dessertklassiker.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Crème Brûlée
4eggeplommer
75 gsukker
1 ssDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1,5 dlmelk
0,25 dlfløte
Pynt
2 ssrørsukker

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1

Visp eggeplommer, sukker og vaniljesukker skummende, og tilsett melk og fløte. Fordel kremen i 4 former, og sett dem i en stor stekepanne eller ildfast form. Hell litt kokende vann i pannen, så formene står i vannbad, og sett stekepannen i ovnen på 125˚C i ca. 45 minutter, til kremen er blitt nesten fast. Sett deretter kremen til avkjøling i minst 4 timer, gjerne til neste dag.

2

Dryss over sukker, og smelt sukkeret under grillen i stekeovnen eller med en gassbrenner til sukkeret er karamellisert. Hvis du bruker grillfunksjonen i stekeovnen, bør du legge godt med knust is i stekepannen rundt formene med crème brulé, så kremen forblir kald.