Flag

Dinosaurkake

ca. 12 kakestykker
Middels
320 minutter
Skal du ha bursdag med dinosaurtema? Denne sjokoladekaken fylt med fransk sjokoladesmørkrem vil vekke begeistring!
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Sjokoladekakebunn
75 ghvetemel
30 gmaisstivelse
30 gDr. Oetker Bakekakao
2 tsDr. Oetker Bakepulver
4egg str. M/L
130 gsukker
3 ssvarmt vann
3 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 knivsoddsalt
Fransk sjokoladesmørkrem
4egg str. M/L
150 gsukker
1 knivsoddsalt
375 gmykt smør
75 gDr. Oetker Bakekakao
Enkel smørkrem
1 poseDr. Oetker Buttercream Base
250 gmykt smør
Dr. Oetker Blå Konditorfarge

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Buttercream Base
Picture - Dr. Oetker Blå Konditorfarge

Sett stekeovnen på 180 °C over- og undervarme eller 160 °C varmluft.

1

Sjokoladekakebunn

Smør en springform (ø 24-26 cm) og legg bakepapir i bunn.

Bland mel, maisstivelse, kakaopulver og bakepulver i en bolle og sett den til side. 

Skill eggehviter og eggeplommer. Pisk eggeplommer, en tredjedel av sukkeret (ca. 43 g) og det varme vannet sammen inntil det er skummende. 

Pisk eggehviter, resten av sukkeret, vaniljesukker og salt sammen til det er blankt og stivt. Vend inn eggeplommeblandingen litt av gangen. Sikt deretter melblandingen i massen og vend røren sammen. Hell røren i den smurte springformen (ø 24-26 cm) med bakepapir i bunn.

Stek kaken midt i ovnen i ca. 18-22 minutter. Kjenn etter med en bakepinne om kaken er stekt ferdig. Det skal ikke sitte kakedeig på pinnen. La kakebunnen avkjøles helt.

2

Fransk sjokoladesmørkrem

Ha egg, sukker og salt i en metalbolle. Sett den over en liten kjele eller lignende med kokene vann slik at det blir et vannbad. Pisk eggemassen konstant inntil den når en temperatur på 85 °C, mål med et termometer. Når massen har nådd den riktige temperaturen fjernes skålen fra vannbadet. Pisk så blandingen ved hjelp av en håndmikser eller en kjøkkenmaskin inntil den kommer ned i temperatur til ca. 25 °C - dette kan ta opp til 20 minutter. 

Pisk i mellomtiden romtempereret smør med en håndmikser, til det er lyst og kremet - dette tar ca. 5 minutter. 

Rør den avkjølte eggeblandingen gradvis inn i det piskede smøret og tilsett til slutt kakaopulver.

3

Montering av kaken

Ta kaken ut av springformen og fjern bakepapiret. Del kakebunnen forsiktig slik at du får tre lag.

Legg en bunn på et kakefat. Smør halvparten av sjokoladesmørkremen utover bunnen. Legg så på neste bunn og fordel resten sjokoladekremen utover bunnen. Til slutt legges sist bunn på kaken, og den settes i kjøleskap en times tid.

4

Enkel smørkrem

Ha innholdet av en pose Base for Butter Cream i en bolle og tilsett romtemperert smør. Pisk med en håndmikser i 4 minutter, til smørkremen er lys og luftig. Alternativt kan smørkremen piskes i en kjøkkenmaskin. Tilsett blå konditorfarge og pisk den inn i smørkremen. Tilsett konditorfarge til smørkremen har ønsket farge.

Smør opp kaken med smørkremen. Bruk en liten spatula til å lage en spiralstruktur på toppen av kaken, eventuelt gjør smørkremen helt glatt. Dekorer med dinosaurfigurer og kaken er klar til servering.


Tips

Om du ikke har et termometer til den franske sjokoladesmørkremen, kan du stikke en treskje i eggeblandingen og blåse på den. Om det dannes et rosemønster på skjeen er blandingen omkring 80 °C.

Det er enklere å dele kakebunnen i tre lag om den får sette seg i kjøleskapet i ca. 1 time før den deles.