Flag

Enkel protein-brownie med sjokoladeglasur

12 kakestykker
Enkel
80 minutter
Saftig brownie laget med bønner. Brownien er glutenfri, laktosefri og uten tilsatt sukker med et høyt proteininnhold. Også smaker den godt!
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Brownierøre
250 grøde kidneybønner fra boks
2egg str M/L
160 gsukrin
1 knivsoddsalt
50 gsoyamel
50 gDr. Oetker Bakekakao
1 tsDr. Oetker Bakepulver
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
1 dlsoyamelk eller mandelmelk
Sjokoladeglasur
75 gmørk vegansk sjokolade sukkerfri
10 gkokosolje , flytende
Dekorasjon
1 ssDr. Oetker Hakkede Mandler
1 sspistasjnøtter , hakkede

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler

Sett stekeovnen på 160 °C over- og undervarme.
Ha bakepapir i en kakeform/ liten langpanne ca 21 x 27 cm.

1

Brownierøre

Hell væsken fra kidneybønnene og ha de i en bolle sammen med egg. Bruk en stavmikser til å mose det sammen til en jevn og flytende masse. Tilsett resten av ingrediensene og pisk med en visp til deigen er blandet. Ha røren i kakeformen kledd med bakepapir.

Stek brownien midt i ovnen i ca. 35 minutter. Sett kaken til avkjøling og fjern så bakepapiret.

2

Sjokoladeglasur

Hakk sjokoladen og smelt den sammen med kokosolje over vannbad. Fordel glasuren utover den avkjølte kaken i et jevnt lag og dryss over de hakkede nøttene. La glasuren sette seg i ca. 15 minutter. Del kaken opp i 12 biter.


Tips

Brownien smaker best fersk, men den kan oppbevares i en lufttett beholder i et par dager. Ønskes et høyere proteininnhold kan man tilsette proteinpulver. Husk i tilfelle å justere mengde soyamelk(mandelmelk) så røren får riktig konsistens.