Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Etasje-småkaker

Sprø småkaker fylt med ripsgelé.

om 60 stykker

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Etasje-småkaker

Deig:

300 g hvetemel
2 ts Dr. Oetker Bakepulver
100 g sukker
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
1 egg
150 g mykt smør

I tillegg:

80 g ripsgelé
om 2 ss melis

preparation

Tilberedning

1

Deig

Bland mel og bakepulver i en bakebolle. Tilsett resten av ingrediensene, og bland alt godt med en mikser (med eltekroker). Begynn å mikse på laveste hastighet, øk deretter til høyeste hastighet. Samle deigen til en kule, pakk inn i plastfolie og sett kaldt i minst 30 minutter.

2

Varm ovnen til 180 grader, kle stekebrett med bakepapir.

Kjevle ut deigen til den er ca. 5mm tykk, og stikk ut småkaker i samme form (sirkel, stjerner el.), men i tre ulike størrelser (Ø 4cm, 3cm, 1,5cm). Legg småkakene på stekebrettet, og stek kakene i ca. 10 minutter. Trekk bakepapiret med kakene på, over på en rist til avkjøling.

3

Montering

Rør ripsgeléen glatt og myk. Legg klar tre og tre småkaker i ulike størrelser. Ha litt gelé på undersiden av de to minste småkakene, og sett dem etasjevis over den største. Dryss til slutt melis over småkakene.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.