Festkake med fondant

Sjokoladekake med peanøttsmør og sjokoladefrosting

6 kakestykker

Enkel 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Festkake med fondant

Kakebunner:

4,5 dl sukker
4,5 dl hvetemel
2 dl Dr. Oetker Bakekakao
2 ts Dr. Oetker Bakepulver
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
1 ts salt
3 egg , str M
1 dl rapsolje
2 dl melk
2,5 dl peanøttsmør , glatt uten biter
2 dl kokende vann

Frosting:

500 g mørk sjokolade , 70%
300 g usaltet smør , mykt
0,75 dl Dr. Oetker Bakekakao
1,5 dl melis
1 klype salt
2 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
0,75 dl fløte

Dekor:

2 pakker Dr. Oetker Choco Fondant

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning kakebunner

Sett stekeovnen på 175° C. Smør fire 15 cm springformer og dekk bunnene med bakepapir.

2

Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle. I en annen bolle piskes alt det våte sammen, bortsett fra det kokende vannet. Pisk til røren er jevn. Rør så det våte i det tørre til alt er godt blandet og tilsett det kokende vannet. Rør til røren er jevn.

3

Fordel røren i de fire smurte springformene og stek dem midt i ovnen i ca. 30-35 min. Test med en bakepinne om bunnene er ferdige. La dem avkjøles i formene i ti minutter før de tas ut og legges på en bakerist for avkjøling. Når de er helt avkjølte kan de godt pakkes inn i plast og ligge i romtemperatur til neste dag. Skjær av toppene for å få jevne kakebunner.

4

Tilberedning frosting

Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl. Rør sammen smør, kakao, melis, vaniljesukker og salt. Tilsett fløten og den smeltede sjokoladen, og pisk frostingen til den blir lys og luftig.

5

Montering av kaken

Smør et lag frosting på hver kakebunn og legg dem oppå hverandre. Sett kaken i kjøleskap i 30 minutter så frostingen stivner. Fordel resten av frostingen rundt kaken og jevn kantene. Sett den igjen i kjøleskap i 30 min.

6

Dryss litt kakao på kjøkkenbenken og kna fondanten til den blir myk og smidig. Kjevle den ut til en stor sirkel, ca 4 mm tykk. Snu fondanten nå og da, og dryss med kakao så den ikke sitter fast i benken. Lokket på kaken må være så stort at det dekker topp og sider + 2 cm ekstra. Løft lokket ved hjelp av kjevlen og legg det på kaken. Jevn ut toppen og sidene, og skjær av overskytende fondant. Bruk en moother for jevnest mulig kanter, evt. bruk håndflaten. Dekorer gjerne med roser og blader laget av samme fondant.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei