Flag

Finske fastelavnsboller

ca. 20 stykker
Middels
100 minutter
Fylt med pisket krem og marsipan.
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
I stedet for marsipan, kan du legge på litt jordbærsyltetøy.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Bolledeig
5 dlmelk
50 ggjær
1egg
2 dlsukker
1 tssalt
3 tskardemomme
125 gsmør
ca. 15 dlhvetemel
Pynt
1egg til pensling
1 pakkeDr. Oetker Hakkede Mandler
Fyll
2 dlfløte
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje og evt. litt sukker
100 gmarsipan i tynne skiver

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje og evt. litt sukker
1

Bolledeig

Smelt smøret og sett det til avkjøling. Varm melken til den er lunken, og rør ut gjæren i melken. Rør inn salt, sukker, kardemomme og egg. Tilsett det avkjølte smøret.  Ha i hvetemelet litt av gangen, til deigen blir jevn og glatt. Deigen skal ikke være klissete.


Sett deigen på et lunt sted, og la den heve til dobbel størrelse.


Trill ut ca. 24 små boller, og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Etterheves i ca. 10 minutter.

2

Pynt

Pensle bollene med egg og dryss over hakkede mandler. Stek bollene midt i ovnen i ca. 10 minutter på 225°C til de er gyldne. Ta ut bollene, og sett dem til avkjøling.

3

Fyll

Visp fløten til krem, og smak til med litt vaniljesukker og evt. sukker.


Skjær over de avkjølte bollene, og legg et par tynne skiver med marsipan på den nederste delen. Legg en klatt krem over marsipanen, og legg på lokket.


Så er bollene klare til servering!

Oppskriftstips

  • I stedet for marsipan, kan du legge på litt jordbærsyltetøy.