Flaggermuscupcakes

Søte og morsomme cupcakes perfekt til Halloween.

16 - 20 stykker

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Flaggermuscupcakes

Cupcakes:

250 g hvetemel
1 ts Dr. Oetker Natron
50 g Dr. Oetker Bakekakao
175 g sukker
1 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1,25 dl melk
1 dl nøytral olje
2,5 dl naturell yoghurt
1 egg str M/L
1 pose Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk (grovhakket)

Cream cheese-frosting med mørke sjokoladekjeks:

12 stk. mørk kjeks f.eks Oreo
200 g mykt smør
300 g melis
400 g philadelphiaost (ikke light)

Flagermus til pynt:

3 pakker mørk kjeks f.eks Oreo
1 pakke mørk kjeks f.eks Oreo mini
2 pakker Dr. Oetker Sugar Eyes
Dr. Oetker Dekorskrift (hvit)
melis
vann

preparation

Tilberedning

Sett stekeovnen på 200 ºC over- og undervarme eller 180 ºC varmluft.

1

Cupcakes

Sikt mel, natron og kakaopulver sammen i en bolle.

I en annen bolle piskes sukker, vaniljesukker, melk, olje, yoghurt og egg sammen. Tilsett de tørre ingrediensene i de våte og pisk på laveste hastighet til røren er jevn. Vend så inn den hakkede sjokoladen.

Fordel røren i cupcakesformene, fyll de ca. 2/3 fulle. Avhengig av hvilke typer former man bruker kan det være lurt å enten ha formene i et cupcakesbrett eller bruke to former på hver.

Stek kakene midt i ovnen i 14-20 minutter. Bruk en bakepinne for å se om de er ferdige. Det skal ikke sitte noe igjen på pinnen. La kakene avkjøles på en bakerist.

2

Cream cheese-frosting med mørke kjeks

Ha 12 kjeks i en minihakker eller foodprocessor og blend de til fine smuler.

Pisk romtemperert smør luftig og tilsett så melis litt og litt. Pisk inntil det er lyst og luftig. Tilsett så kremost og de pulveriserte kjeksene. Pisk på laveste hastighet kun til frosting akkurat er samlet, pisk ikke for lenge. 

Ha frostingen i en sprøytepose med stjernetipp og sprøyt på de avkjølte kakene. Om frostingen er for myk til å sprøytes pent ut kan den legges i kjøleskap i 10-15 minutter før bruk.

3

Flagermus

Lag en melisglasur med melis og bittelitt vann for å lime sammen flaggermusene.

Ta en kjeks og bruk den som flaggermusens "kropp". Lim på Sugar Eyes og tegn hoggtenner hvit Writing Icing Decór.

Del minikjeksene og fjern den hvite kremen med en kniv. Skjær eller knekk de på midten og lim de på som ører. Fjern også den hvite kremen i de vanlige kjeksene, del de to og lim på som vinger. Plasser så forsiktig en flaggermus på hver cupcake.

Tips

Vent til like før servering med å plassere flaggermusene på kakene da kjeksene ellers kan bli litt myke.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Ditt samtykke inkluderer at data mulig kan videresendes til USA i henhold til Art. 49 GDPR. Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Her kan du også finne mere informasjon om databehandling fra teknologi leverandører og partnere i USA. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer. 

Alltid aktiv
Analyse og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg. 

Vi bruker også teknologi fra leverandører som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Vi bruker også data-partnere som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei