Flag

Glutenfri gresskarpai

ca. 16 kakestykker
Middels
50 minutter
En saftig pai uten hvitt mel, og med en frisk smak av appelsin og ingefær.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Paibunn
70 ggresskarfrø (kjerner)
30 gdadler
70 gsmør
250 gDr. Oetker Hakkede Mandler (5 poser, eventuelt mandelmel)
1egg (M)
1 tsDr. Oetker Bakepulver
Gresskarfyll
400 ghokkaidogresskar
1appelsin (revet skall)
15 gingefær
400 ggresk yoghurt (10% fett)
4egg (str. M)
0,9 dlagavesirup
1 ssmaismel

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (5 poser, eventuelt mandelmel)
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
1

Paibunn

Mal mandlene til mandelmel og del smøret i terninger.

Kjør gresskarfrø og dadler sammen i en kjøkkenmaskin eller blender. Ha det så i en bolle og bland det sammen med smørterninger, egg, mandelmel og bakepulver. Fordel deigen jevnt utover i en paiform med løs kant. 

Sett formen til avkjøling i fryseren i ca. 20 minutter. 
Sett stekeovnen på 150°C over- og undervarme, eller varmluft 125°C.

2

Gresskarfyll

I mellomtiden vaskes gresskaret og deles i små biter. Kok de i vann i ca. 10 minutter og hell av vannet. 

Fjern skallet på ingefæren og riv den fint. Kjør kokt gresskar, revet appelsinskall, revet ingefær, yoghurt, egg, agavesirup og maismel til en puré.

3

Fordel gresskarfyllet utover paibunnen og stek den midt i ovnen i ca. 50 minutter. 
La den avkjøles.

4

Tips

Om paien blir for mørk før den er ferdig, legg bakepapir over og stek den ferdig.