Flag

Granola

ca. 10 porsjoner
Enkel
70 minutter
Denne gode og sprø granolaen passer godt til både frokost og lunsj
Sprøtt og godt: Granola er en annen betegnelse for knasende müsli. Havreflak, nøtter og andre ingredienser blandes med et naturlig søtningsmiddel og stekes i stekeoven. Dette skaper små, sprø klumper kalt granola. Granolaen kan blandes med frukt og bær og den smaker spesielt godt med melk eller ...
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Granola
80 gDr. Oetker mandelflak med skall
50 ghasselnøtter
50 gvalnøtter
70 ghonning
60 gmatolje (gjerne olivenolje)
160 ghavregryn (lettkokte)
60 gspeltflak
50 gsolsikkefrø
50 glinfrø
1 stk.Dr. Oetker Vaniljestang (frøene)
revet appelsinskall fra en appelsin
80 mlappelsinjuice
0,5 tssalt
littkanel
1 klypekardemomme
40 mlfruktte

Se produkter

Picture - Dr. Oetker mandelflak med skall
Picture - Dr. Oetker Vaniljestang (frøene)
1

Forberedelse

Legg bakepapir på en stekeplate og forvarm stekeovnen.

Over- og undervarme: 160 °C

Varmluft: 140 °C

2

Granola

Grovhakk hasselnøtter og valnøtter. Lag fruktte og skrap ut frøene av vaniljestangen. Smelt honning og olje i en stor kjele. Tilsett alle ingrediensene og bland godt. 

Fordel granolaen utover stekeplaten og stek på midterste rille i den forvarmede ovnen i ca. 40 minutter. Snu på blandingen hvert 10. minutt.

Ovnbrettets posisjon: Midt i ovnen

Steketid: 40 Minutter


La det avkjøles og oppbevar i en lufttett beholder. Server med yoghurt eller melk. 
Oppskriften gir ca 600 gram granola.


Tips

Oppskriften kan også lages med andre korn, nøtter og tørket frukt.