Flag

Grunnoppskrift cupcakes

ca. 12 stykker
Middels
40 minutter
Denne oppskriften holder enten til 8 kjempemuffins, 12 store eller 15 små.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Cupcakedeig
2egg
2 dlsukker
2 dlmelk
1 dlolje (ikke olivenolje)
4 dlhvetemel
2 tsDr. Oetker Bakepulver
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 klypesalt
Topping
200 gkremost (Philadelphia eller mascarpone)
75 gsmør mykt
1 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
2 dlmelis
1 sslime- eller sitronsaft

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje

Hva er forskjellen på en vanlig muffin og en cupcake? Svaret er fantasi! En cupcake er en helt vanlig muffin som dekkes med en uvanlig deilig glasur og deretter dekoreres til å bli vakker, morsom, blomstrete, prinsesseaktig, fristende... eller bare veldig god.

1

Cupcake-deig

Visp egg og sukker luftig. Bland alle de tørre ingrediensene, og tilsett disse i eggeblandingen vekselvis med melken og oljen.


Fyll muffinsformene 2/3 fulle med hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stekes på 200ºC i ca. 20 min. for store muffins og 15 min. for små. Kjempemuffins stekes på 175ºC i ca. 25 minutter. La muffinsene avkjøles.

2

Topping

Lag toppingen ved å røre sammen alle ingrediensene til en kremet konsistens. Bred på muffinsene med en kniv eller sprøyt med en sprøytepose.


Dekorer med forskjellig strøssel som sjokoaldehjerter, sølvperler og sukkerperler, sukkerskrift, marsipanfigurer...


Smaksvarianter

Bytt ut 0,5 dl av hvetemelet med siktet kakao.


Tilsett 200 g revet gulrot i deigen, og bytt ut vaniljesukker med 2 ts kanel.


Tilsett 100 g hakket sjokolade i deigen.


Toppingvarianter

Tilsett noen dråper konditorfarge.


Utelat smør og limesaft. Smelt i stedet ca. 100 g sjokolade over vannbad og rør i glasuren. Bruk en god sjokolade, lys eller mørk.


Utelat smør og limesaft. Tilsett i stedet ca. 2 dl pisket krem og 1 dl jordbærsyltetøy i glasuren.