Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Gulrotkake med pistasjnøtter

En saftig kake toppet med frisk frosting.

1 uten enhet

Enkel 100 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Gulrotkake med pistasjnøtter

Kakedeig:

3 egg
1 dl sukker
150 g smør
4 dl hvetemel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
1 ts kanel
0,5 ts kardemomme
1 dl melk
400 g gulrøtter (ca 5-6 store)
100 g pistasjnøtter , usaltede

Frosting:

3,5 dl melis
75 g mykt smør
400 g philadelphiaost
1 - 2 ts sitronsaft

Dekorasjon:

om 50 g Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant
Dr. Oetker Konditorfarger

preparation

Tilberedning

1

Kakedeig

Vask og skrell gulrøttene og riv de grovt. Grovhakk pistasjnøttene. Smelt smøret og la det avkjøle.

2

Bland mel, bakepulver, kardemumme og kanel. Visp egg og sukker, tilsett smøret. Bland i melet og melken og rør til deigen er jevn.

3

Hell røren i en smurt brødform og stek på 180 °C i 45- 50 minutter. Kjenn med en bakepinne om kaken er ferdig. La kaken avkjøle og del den slik at det blir to lag.

4

Frosting

Visp sammen ost, sukker, sitronsaft og smør til en luftig masse.Fordel halvparten av frostingen på kakebunnen, legg på toppen og fordel resten av frostingen over kaken.

5

Dekorasjon

Gulrøtter: Bruk ca. 50 gram sukkermasse og farg den med rød og gul konditorfarge. Ca. 1/3 rød farge og 2/3 gul farge. Farg litt sukkermasse med grønn konditorfarge til gresset på gulrøttene. Form gulrøtter og gress og dekorer kaken.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.