Gulrotkake med pistasjnøtter

En saftig kake toppet med frisk frosting.

1 uten enhet

Enkel 100 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Gulrotkake med pistasjnøtter

Kakedeig:

3 egg
1 dl sukker
150 g smør
4 dl hvetemel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
1 ts kanel
0,5 ts kardemomme
1 dl melk
400 g gulrøtter (ca 5-6 store)
100 g pistasjnøtter , usaltede

Frosting:

3,5 dl melis
75 g mykt smør
400 g philadelphiaost
1 - 2 ts sitronsaft

Dekorasjon:

ca. 50 g Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant
Dr. Oetker Konditorfarger

preparation

Tilberedning

1

Kakedeig

Vask og skrell gulrøttene og riv de grovt. Grovhakk pistasjnøttene. Smelt smøret og la det avkjøle.

2

Bland mel, bakepulver, kardemumme og kanel. Visp egg og sukker, tilsett smøret. Bland i melet og melken og rør til deigen er jevn.

3

Hell røren i en smurt brødform og stek på 180 °C i 45- 50 minutter. Kjenn med en bakepinne om kaken er ferdig. La kaken avkjøle og del den slik at det blir to lag.

4

Frosting

Visp sammen ost, sukker, sitronsaft og smør til en luftig masse.Fordel halvparten av frostingen på kakebunnen, legg på toppen og fordel resten av frostingen over kaken.

5

Dekorasjon

Gulrøtter: Bruk ca. 50 gram sukkermasse og farg den med rød og gul konditorfarge. Ca. 1/3 rød farge og 2/3 gul farge. Farg litt sukkermasse med grønn konditorfarge til gresset på gulrøttene. Form gulrøtter og gress og dekorer kaken.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei