Hjemmelaget lekeleire

Kan man lage leire selv? JA! Og det er både enkelt, rimelig og mange har de fleste ingrediensene i skuffer og skap allerede.

1 porsjon

Middels 15 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Hjemmelaget lekeleire

Modelleringsleire:

75 g hvetemel
20 g salt (finmalt)
0,5 ss sitronsyre
0,5 dl kokende vann
2 ss olje
1 ts Dr. Oetker Gul Konditorfarge eller velg din yndlingsfarge

preparation

Tilberedning

Om oppskriften

Dette er en oppskrift på modelleringsleire,  den er ikke beregnet til å spises. Da  den er kun laget av spiselige ingredienser trenger man ikke bekymre seg når barna leker med den.

Oppbevar modelleringsleiren  i en lufttett beholder når den ikke er i bruk, så har man mange timer med lek og moro. 

1

Modelleringsleire

Bland mel, salt og sitronsyre sammen i en bolle.

I en annen bolle blandes vann, olje og 1 ts gul konditorfarge (eventuelt annen farge). Hell de flytende ingrediensene over i melblandingen, og rør rundt til deigen samler seg. Den vil være ganske klissete til å begynne med.

Ha deigen på et bord drysset med litt hvetemel, og kna den til den blir mindre klissete og får konsistens som modelleringsleire.

Dryss eventuelt på mer mel om den blir for klissete, eller tilsett litt vann om den blir for tørr. Ønskes en sterkere farge tilsettes mer konditorfarge.

Oppbevares i en lufttett beholder.

Tips

Oppskriften gir en porsjon lekeleire. Lag gjerne oppskriften flere ganger med forskjellige farger.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Ditt samtykke inkluderer at data mulig kan videresendes til USA i henhold til Art. 49 GDPR. Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Her kan du også finne mere informasjon om databehandling fra teknologi leverandører og partnere i USA. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer. 

Alltid aktiv
Analyse og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg. 

Vi bruker også teknologi fra leverandører som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Vi bruker også data-partnere som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei