Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Hjemmelaget vaniljeis

Med ekte Bourbon vaniljesukker.

1 liter

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Hjemmelaget vaniljeis

Vaniljeis:

6 eggeplommer
100 g sukker
2 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
5 dl helmelk
2,5 dl fløte

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning

Visp eggeplommer, sukker og vaniljesukker luftig og skummende. Varm opp melken til kokepunktet, og hell over i eggedosisen under konstant visping.

2

Ha det hele tilbake i gryten, og varm opp forsiktig under konstant omrøring til den begynner å virke lett kremet, ca. 85 grader. Kremen må IKKE koke.

3

Ha kremen over i en skål, så den avkjøles raskt.. Visp fløten lett, og vend inn i den avkjølede kremen.

4

Frys iskremen i en iskremmaskin, eller ha den i en skål som settes i fryseren. Rør jevnlig i isen under innfrysingen.