Flag

Hjemmelaget vaniljeis med fløte

4 porsjoner
Middels
200 minutter
Nydelig hjemmelaget is med fløte og vanilje
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
250 mlmelk
250 gQ-Meieriene kremfløte
2 ssDr. Oetker Vanilla Paste
6eggeplommer
80 gsukker
1 klypesalt

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
1

Ha melk, fløte og vanilla paste i en kjele og kok opp. Ta kjelen av varmen og la det avkjøles litt.

2

Ha vann i en kjele og sett på litt varme, iskremblandingen skal etter hvert over vannbad.

Mens fløteblandingen avkjøles litt piskes eggeplommer, sukker og salt sammen i en bolle til det blir skummende. Rør så inn fløteblandingen og ha det over vannbad til det tykner og får en kremet konsistens. OBS! Det er viktig at vannbadet ikke koker for da kan eggeplommene koagulere. 

Sett det så til side for avkjøling.

3

Ha den avkjølte blandingen over i en frysesikker form og plasser den i fryseren. Etter ca. 1,5 timer røres det godt med visp, deretter skal den stå i nye 1,5 timer.