Flag

Hvit festkake

ca. 8 porsjoner
Middels
80 minutter
Med sjokoladebunn, jordbær og ostekrem.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Bunn
4egg
400 gsukker
240 gsmør
3 - 4 ssDr. Oetker Bakekakao
400 ghvetemel
5 dlkulturmelk
1,5 tsDr. Oetker Natron
1,5 tsDr. Oetker Bakepulver
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
0,5 tssalt
Ostekrem
400 gphiladelphiaost , kald
300 gsmør , romtemperert
3 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
400 gmelis
Til fyll og dekor
200 - 300 gjordbær
Dr. Oetker Geléhjerter

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Natron
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Geléhjerter
1

Bunn

Start med å smelte smøret og la dette avkjøles litt. Pisk romtempererte egg og sukker til stiv eggedosis. Start med middels hastighet og øk til høy hastighet etter noen minutter. Det hele tar ca 7 minutter. Vend smøret forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Vend vekselsvis inn resten av de tørre ingrediensene, og kulturmelk.


Smør 3 stk 20 cm store kakeformer godt, og kle de med bakepapir. Stek kakebunnene nederst i ovnen på 180 °C i ca. 30 minutter. For å sjekke om kakebunnene er ferdig, kan du stikke en kakepinne i midten av kaken. Om den kommer ut tørr, er den ferdig og kan tas ut. Hvis ikke lar du den stå litt til. Avkjøles helt. Bunnene kan fint lages dagen i forvei. Bare pakk de inn i plastfolie før du legger de i kjøleskap natten over.

2

Ostekrem

Visp smøret kraftig til det blir lyst og luftig. Det tar ca. 2-3 minutter. Tilsett melis og fortsett å visp i 3-5 minutter til blandingen igjen er lys og luftig. Tilsett så Philadelphia-osten og visp til kremen blir jevn og glatt. Dette tar bare noen få sekunder. Piskes det for lenge så kan kremen bli for løs.

3

Fyll og dekor

Picture - Hvit festkake II.jpg

Del jordbærene opp i passe store biter. Plasser en bunn på et kakefat. Smør på et lag med krem, legg på rikelig med jordbær og gjenta med alle bunnene. Smør så et lag krem rundt hele kaken. Ha resten av kremen i en sprøytepose med en stor rund tipp/ eller bare klipp et hull i enden av sprøyteposen. Sprøyt topper rundt hele kaken. Bruk en spiseskje og dra kremen på hver topp innover mot midten av kaken. Lag en ny ring med topper og gjenta prosessen. Pynt kaken med fine gelehjerter fra Dr. Oetker.