Flag

Hvit sjokoladekake med bærglasur

25 - 30 kakestykker
Middels
120 minutter
En lekker og saftig kake med hvit sjokolade, sitron og bær. Kaken er toppet med en enkel glasur med bærsmak og hvit sjokolade.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakebunn
60 ghvit sjokolade , hakket
60 gsmør
0,75 dlnøytral olje
1,25 dlvann
1 dlcrème fraîche
2egg str. M/L
125 gsukker
revet sitronskall fra en ubehandlet sitron
200 ghvetemel
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje , eller Dr. Oetker Vanilla Paste
1 tsDr. Oetker Bakepulver
1 tsDr. Oetker Natron
1 knivsoddsalt
3 ssfrysetørket bringebær
Glasur og pynt
50 ghvit sjokolade , hakket
2 ssQ-Meieriene kremfløte
1 poseDr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting
0,25 dlsitronsaft
0,25 dlvann
littfrysetørket bringebær

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje , eller Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Natron
Picture - Dr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting

Sett stekeovnen på 165 °C varmluft.
Smør en form (20 x 35 cm) og legg bakepapir i bunnen.

1

Kakebunn

Smelt hvit sjokolade og smør sammen over vannbad og rør det sammen. La det avkjøles  litt.

Ha olje, vann, crème fraîche, egg, sukker og revet sitronskall i en annen bolle og bland det godt sammen. Tilsett sjokoladeblandingen og rør alle ingrediensene sammen. Tilsett så de resterende tørre ingrediensene. Rør røren raskt sammen inntil den har en jevn konsistens.

Hell røren i en smurt form (20 x 35 cm) med bakepapir i bunnen og fordel røren jevnt utover. Stek kaken i 15-20 minutter. Kaken skal være fuktig, så vær forsiktig med å ikke steke den for lenge. Ta kaken ut av ovnen og dekk den til med et kjøkkenhåndkle. La den avkjøles helt.

2

Glasur og pynt

Smelt hvit sjokolade og fløte sammen over vannbad. Varm blandingen opp inntil sjokoladen akkurat er smeltet. Hell blandingen over i en liten sprøytepose eller frysepose og sett den til siden. La sjokoladen avkjøles.

Ha  innholdet av en pose Berry Fantasy Icing & Frosting i en bolle. Tilsett sitronsaft og kaldt vann. Rør glasuren sammen til den har en jevn konsistens. Vær forsiktig  med hvor mye væske som tilsettes slik at glasuren ikke blir for tynn. Hold gjerne litt vann tilbake, og tilsett til glasuren har riktig konsistens. Smør glasuren utover den avkjølte kaken i et jevnt lag, bruk gjerne en spatula.

Klipp et lite hull i hjørnet av posen med den avkjølte smeltede sjokoladen. Sprøyt den hvite sjokoladen forsiktig ut i striper over glasuren. Dryss med frysetørkede bringebær.

La glasur og sjokolade stivne før kaken deles i firkanter.


Tips

Kaken kan fint oppbevares i 2-3 dager. 

Ønsker du mer sitronsmak på kaken kan Berry Fantasy Icing and Frosting erstattes med Juicy Lemon Icing and Frosting.