Hvit sjokoladekake med bærglasur

En lekker og saftig kake med hvit sjokolade, sitron og bær. Kaken er toppet med en enkel glasur med bærsmak og hvit sjokolade.

25 - 30 kakestykker

Enkel 45 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Hvit sjokoladekake med bærglasur

Kakebunn:

60 g hvit sjokolade , hakket
60 g smør
0,75 dl nøytral olje
1,25 dl vann
1 dl crème fraîche
2 egg str. M/L
125 g sukker
revet sitronskall fra en ubehandlet sitron
200 g hvetemel
2 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje , eller Dr. Oetker Vanilla Paste
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
1 ts Dr. Oetker Natron
1 knivsodd salt
3 ss frysetørket bringebær

Glasur og pynt:

50 g hvit sjokolade , hakket
2 ss Q-Meieriene kremfløte
1 pose Dr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting
0,25 dl sitronsaft
0,25 dl vann
litt frysetørket bringebær

preparation

Tilberedning

Sett stekeovnen på 165 °C varmluft.
Smør en form (20 x 35 cm) og legg bakepapir i bunnen.

1

Kakebunn

Smelt hvit sjokolade og smør sammen over vannbad og rør det sammen. La det avkjøles  litt.

Ha olje, vann, crème fraîche, egg, sukker og revet sitronskall i en annen bolle og bland det godt sammen. Tilsett sjokoladeblandingen og rør alle ingrediensene sammen. Tilsett så de resterende tørre ingrediensene. Rør røren raskt sammen inntil den har en jevn konsistens.

Hell røren i en smurt form (20 x 35 cm) med bakepapir i bunnen og fordel røren jevnt utover. Stek kaken i 15-20 minutter. Kaken skal være fuktig, så vær forsiktig med å ikke steke den for lenge. Ta kaken ut av ovnen og dekk den til med et kjøkkenhåndkle. La den avkjøles helt.

2

Glasur og pynt

Smelt hvit sjokolade og fløte sammen over vannbad. Varm blandingen opp inntil sjokoladen akkurat er smeltet. Hell blandingen over i en liten sprøytepose eller frysepose og sett den til siden. La sjokoladen avkjøles.

Ha  innholdet av en pose Berry Fantasy Icing & Frosting i en bolle. Tilsett sitronsaft og kaldt vann. Rør glasuren sammen til den har en jevn konsistens. Vær forsiktig  med hvor mye væske som tilsettes slik at glasuren ikke blir for tynn. Hold gjerne litt vann tilbake, og tilsett til glasuren har riktig konsistens. Smør glasuren utover den avkjølte kaken i et jevnt lag, bruk gjerne en spatula.

Klipp et lite hull i hjørnet av posen med den avkjølte smeltede sjokoladen. Sprøyt den hvite sjokoladen forsiktig ut i striper over glasuren. Dryss med frysetørkede bringebær.

La glasur og sjokolade stivne før kaken deles i firkanter.

Tips

Kaken kan fint oppbevares i 2-3 dager. 

Ønsker du mer sitronsmak på kaken kan Berry Fantasy Icing and Frosting erstattes med Juicy Lemon Icing and Frosting.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei