Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Kake med bringebærkrem

8 - 10 porsjoner

Enkel 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Kake med bringebærkrem

Kakebunn:

112 g mykt smør
165 g sukker
2 egg
0,6 dl melk
1 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
130 g hvetemel
1 ss maismel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver

Rosa smørkrem:

125 g mykt smør
1 pose Dr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting

Til montering og dekorasjon:

3,5 dl Q-Meieriene kremfløte
150 g bringebær , friske
12 stk. Amaretti kjeks (kjeks med mandler)
1 dl hylleblomstsirup
1 pakke Dr. Oetker Colourful Numbers & Letters
Dr. Oetker Strøssel Mix

preparation

Tilberedning

1

Kakebunn

Sett stekeovnen på 165 grader over- og undervarme. Kle to springformer Ø20 med bakepapir.

Pisk smør og sukker lyst og luftig i minst fem minutter. Tilsett 1 egg om gangen og så melken. Tilsett vaniljepaste. Sikt i resten av de tørre ingrediensene og fold de forsiktig inn i røren. Fordel røren i de to springformene, og stek kakene i ca. 25 minutter. La kakene avkjøles helt før den ene bunnen tas ut av formen. La den andre bunnen være i formen når kaken monteres.

2

Rosa smørkrem

Pisk smøret og frostingpulveret i fire minutter til det er luftig og godt blandet. Smøret skal være romtemperert.

3

Montering og dekorering

Pisk fløten. Lag en lett mos av bringebærene og fold de inn i 2/3 deler av den piskede kremen. Sett resten av kremen i kjøleskap.

Dypp hver kjeks i hylleblomstsirupen og del de i store biter/ knus de forsiktig. Spre kjeksbitene utover kakebunnen som er i formen, og fordel så bringebærkremen utover så det dekker helt ut til kanten. Legg den andre kakebunnen på og press den lett ned. La kaken sette seg i fryseren i 15 minutter.

Ta ut kaken og fjern formen. Dekk hele kaken med  den rosa frostingen, glatt den gjerne ut med en liten pallettkniv. 

Ha resten av den piskede kremen i en sprøytepose med rund tipp og dekorer toppen av kaken med kremtopper. Fargerike tall og bokstaver og Mix strøssel legges på rett før servering.