Kake med bringebærkrem

Vaniljekake med enkel smørkrem.

8 - 10 porsjoner

Enkel 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Kake med bringebærkrem

Kakebunn:

112 g mykt smør
165 g sukker
2 egg
0,6 dl melk
1 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
130 g hvetemel
1 ss maismel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver

Rosa smørkrem:

125 g mykt smør
1 pose Dr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting

Til montering og dekorasjon:

3,5 dl Q-Meieriene kremfløte
150 g bringebær , friske
12 stk. Amaretti kjeks (kjeks med mandler)
1 dl hylleblomstsirup
1 pakke Dr. Oetker Colourful Numbers & Letters
Dr. Oetker Strøssel Mix

preparation

Tilberedning

1

Kakebunn

Sett stekeovnen på 165 grader over- og undervarme. Kle to springformer Ø20 med bakepapir.

Pisk smør og sukker lyst og luftig i minst fem minutter. Tilsett 1 egg om gangen og så melken. Tilsett vaniljepaste. Sikt i resten av de tørre ingrediensene og fold de forsiktig inn i røren. Fordel røren i de to springformene, og stek kakene i ca. 25 minutter. La kakene avkjøles helt før den ene bunnen tas ut av formen. La den andre bunnen være i formen når kaken monteres.

2

Rosa smørkrem

Pisk smøret og frostingpulveret i fire minutter til det er luftig og godt blandet. Smøret skal være romtemperert.

3

Montering og dekorering

Pisk fløten. Lag en lett mos av bringebærene og fold de inn i 2/3 deler av den piskede kremen. Sett resten av kremen i kjøleskap.

Dypp hver kjeks i hylleblomstsirupen og del de i store biter/ knus de forsiktig. Spre kjeksbitene utover kakebunnen som er i formen, og fordel så bringebærkremen utover så det dekker helt ut til kanten. Legg den andre kakebunnen på og press den lett ned. La kaken sette seg i fryseren i 15 minutter.

Ta ut kaken og fjern formen. Dekk hele kaken med  den rosa frostingen, glatt den gjerne ut med en liten pallettkniv. 

Ha resten av den piskede kremen i en sprøytepose med rund tipp og dekorer toppen av kaken med kremtopper. Fargerike tall og bokstaver og Mix strøssel legges på rett før servering.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Ditt samtykke inkluderer at data mulig kan videresendes til USA i henhold til Art. 49 GDPR. Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Her kan du også finne mere informasjon om databehandling fra teknologi leverandører og partnere i USA. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer. 

Alltid aktiv
Analyse og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg. 

Vi bruker også teknologi fra leverandører som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Vi bruker også data-partnere som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei