Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Kake med bringebærkrem

8 - 10 porsjoner

Enkel 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Kake med bringebærkrem

Kakebunn:

112 g mykt smør
165 g sukker
2 egg
0,6 dl melk
1 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
130 g hvetemel
1 ss maismel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver

Rosa smørkrem:

125 g mykt smør
1 pose Dr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting

Til montering og dekorasjon:

3,5 dl Q-Meieriene kremfløte
150 g bringebær , friske
12 stk. Amaretti kjeks (kjeks med mandler)
1 dl hylleblomstsirup
1 pakke Dr. Oetker Colourful Numbers & Letters
Dr. Oetker Strøssel Mix

preparation

Tilberedning

1

Kakebunn

Sett stekeovnen på 165 grader over- og undervarme. Kle to springformer Ø20 med bakepapir.

Pisk smør og sukker lyst og luftig i minst fem minutter. Tilsett 1 egg om gangen og så melken. Tilsett vaniljepaste. Sikt i resten av de tørre ingrediensene og fold de forsiktig inn i røren. Fordel røren i de to springformene, og stek kakene i ca. 25 minutter. La kakene avkjøles helt før den ene bunnen tas ut av formen. La den andre bunnen være i formen når kaken monteres.

2

Rosa smørkrem

Pisk smøret og frostingpulveret i fire minutter til det er luftig og godt blandet. Smøret skal være romtemperert.

3

Montering og dekorering

Pisk fløten. Lag en lett mos av bringebærene og fold de inn i 2/3 deler av den piskede kremen. Sett resten av kremen i kjøleskap.

Dypp hver kjeks i hylleblomstsirupen og del de i store biter/ knus de forsiktig. Spre kjeksbitene utover kakebunnen som er i formen, og fordel så bringebærkremen utover så det dekker helt ut til kanten. Legg den andre kakebunnen på og press den lett ned. La kaken sette seg i fryseren i 15 minutter.

Ta ut kaken og fjern formen. Dekk hele kaken med  den rosa frostingen, glatt den gjerne ut med en liten pallettkniv. 

Ha resten av den piskede kremen i en sprøytepose med rund tipp og dekorer toppen av kaken med kremtopper. Fargerike tall og bokstaver og Mix strøssel legges på rett før servering.