Flag

Karamel- og peanøttbarer

ca. 40 stykker
Enkel
255 minutter
En god snacks - pakk de gjerne med i tursekken
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Bunn
450 gpeanøtter
200 gdadler uten kjerner
0,25 tssalt
Fyll
1 stk.Dr. Oetker Vaniljestang
100 gdadler uten kjerner
200 mlhavredrikke (usøtet)
200 gpeanøttsmør (crunchy)
0,5 tssalt
250 gpeanøtter
Overtrekk
300 gDr. Oetker Bakesjokolade Mørk
2 gflaksalt

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljestang
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
1

Bunn

Start med basen. Legg peanøttene i en blender og hakk de fint. Tilsett dadler og salt og kjør det sammen til en smulete masse. 

Kle en bakeform eller bakeramme med bakepapir og spre massen jevnt utover. Trykk den lett til og sett den kaldt.

2

Fyll

Forbered fyllet. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha dadler, havredrikke, peanøttsmør, vaniljefrø og salt i blenderen og kjør det til en jevn masse. Bre massen jevnt utover bunnen som har stått kjølig. 

Grovhakk peanøttene og rist de gyldene i en tørr panne på middels varme. Strø de ristede peanøttene utover fyllet og sett formen i fryser i minst 3 timer.

3

Ta den ut av formen og del i biter på ca. 2x5 cm. Sett bitene tilbake i fryseren.
 

4

Smelt 2/3 av bakesjokoladen over vannbad. Rør inn resten av sjokoladen så den også smelter.

Dypp bitene i sjokoladen ved hjelp av en gaffel. La overflødig sjokolade dryppe av og legg bitene på et bakepapir. Strø over litt havsalt og la sjokoladen stivne. Bitene oppbevares i kjøleskap. 


Tips

For å variere litt kan peanøttene byttes ut med for eksempel valnøtter, pekannøtter eller mandler. Prøv også å strø litt chiliflak på toppen sammen med saltet. 

Bitene bli veganske om sjokoladen byttes ut med en vegansk variant.