Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Karamellterte med nøtter

1 springform

1 springform

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Karamellterte med nøtter

Tertebunn:

3,5 dl hvetemel
150 g smør
1,25 dl melis
1 eggeplomme

Karamellfyll:

1 pakke Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 gram)
50 g hakkede valnøttkjerner
50 g pistasjnøtter (usaltede)
2 ss revet appelsinskall
4 dl sukker
90 g smør
5 dl fløte
0,25 ts salt

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning

Smuldre mel og smør i en bolle. Tilsett melis og eggeplomme og bland sammen til en deig. Er den vankelig å få sammen tilsett en spiseskje vann. Dekk deigen med plastfolie og oppbevar i kjøleskap i minst en time.

2

Smør en springform (24 cm diameter) og sett ovnen på 200 °C.

3

Kjevle ut mørdeigen ca 0,5 cm tykk og kle formen med deigen. Stek i 18- 20 minutter.

4

Hakk valnøtter og pistasjnøtter grovt. Rist nøtter og mandler i ovnen til de er gylne, ca. 5 minutter. La de avkjøle.

5

Karamellfyll

Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele. Tilsett smøret, en skje av gangen og rør hele tiden slik at smøret absorberes av sukkeret.

6

Tilsett fløten under omrøring, hev temperaturen og la blandingen koke opp. tilsett salt og la koke noen minutter under omrøring til massen er helt glatt. Hell karamellen i en bolle og la den avkjøle til romtemperatur.

7

Rør i apelsinskall og de ristede nøttene i karamellen og fordel utover tertebunnen.

8

La kaken stå minst fire timer i kjøleskap før servering. Kaken kan godt serveres med en klatt krem eller en kule vaniljeis.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.