Karamellterte med nøtter

1 springform

1 springform

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Karamellterte med nøtter

Tertebunn:

3,5 dl hvetemel
150 g smør
1,25 dl melis
1 eggeplomme

Karamellfyll:

1 pakke Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 gram)
50 g hakkede valnøttkjerner
50 g pistasjnøtter (usaltede)
2 ss revet appelsinskall
4 dl sukker
90 g smør
5 dl fløte
0,25 ts salt

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning

Smuldre mel og smør i en bolle. Tilsett melis og eggeplomme og bland sammen til en deig. Er den vankelig å få sammen tilsett en spiseskje vann. Dekk deigen med plastfolie og oppbevar i kjøleskap i minst en time.

2

Smør en springform (24 cm diameter) og sett ovnen på 200 °C.

3

Kjevle ut mørdeigen ca 0,5 cm tykk og kle formen med deigen. Stek i 18- 20 minutter.

4

Hakk valnøtter og pistasjnøtter grovt. Rist nøtter og mandler i ovnen til de er gylne, ca. 5 minutter. La de avkjøle.

5

Karamellfyll

Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele. Tilsett smøret, en skje av gangen og rør hele tiden slik at smøret absorberes av sukkeret.

6

Tilsett fløten under omrøring, hev temperaturen og la blandingen koke opp. tilsett salt og la koke noen minutter under omrøring til massen er helt glatt. Hell karamellen i en bolle og la den avkjøle til romtemperatur.

7

Rør i apelsinskall og de ristede nøttene i karamellen og fordel utover tertebunnen.

8

La kaken stå minst fire timer i kjøleskap før servering. Kaken kan godt serveres med en klatt krem eller en kule vaniljeis.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei