Kjeks med sitron og marengs

Lekre småkaker som smelter i munnen.

ca. 30 stykker

Vanskelig 180 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Kjeks med sitron og marengs

Marengs:

2 eggehviter
1 klype salt
1,2 dl sukker
Dr. Oetker Gul Konditorfarge

Mørdeig:

100 g smør
0,5 dl sukker
1 eggeplomme
0,5 ts Dr. Oetker Bakepulver
2 dl hvetemel
1 Dr. Oetker Vaniljestang

Fyll:

100 g lemon curd

preparation

Tilberedning

1

Marengs

Skill eggehvitene og eggeplommene, det må ikke være noe rester av eggeplomme i hviten. En av eggeplommene brukes i mørdeigen.

Pisk eggehvitene og salt i en ren og tørr bolle til det blir en luftig og fast masse. Tilsett så litt og litt sukker under pisking. Fortsett å piske i noen minutter etter at alt sukkeret er tilsatt.

2

Sett en stjernetipp på en sprøytepose. Lag noen striper på innsiden av posen med gul konditorfarge, og fyll så posen forsiktig med marengsen. Sprøyt ut små topper, ca. 2-2,5 cm i diameter, på et stekebrett med bakepapir.

Stek (tørk) marengsene på 60-80°C i 1,5 - 2 timer, til de er helt tørre. Senk temperaturen om marengensen får farge. Åpne gjerne ovnsdøren jevnlig for å slippe ut damp slik at de tørker raskere. Når marengsen er sprø helt gjennom tas de ut av ovnen til avkjøling. Sett så stekeovnen på 180°C.

Lag mørdeigen mens marengsen er i stekovnen.

3

Mørdeig

Pisk smør og sukker til en lys deig. Tilsett eggeplommen under pisking. I en egen skål blandes mel, bakepulver og frøene fra vaniljestangen, tilsett dette så i smørblandingen. Bland deigen godt, men forsiktig sammen. La den hvile i kjøleskap i minst 30 minutter.

4

Rull deigen til små kuler, 1,5 cm i diameter. Legg de på et stekebrett med bakepair, og klem kulene flate. De skal være en halv centimeter tykke. Stek de på 180°C i ca. 10 minutter til kaken har fått litt farge. La de avkjøles helt før montering.

5

Montering

Monter kakene like før servering. Fordel 1/3 - 1/2 ts lemon curd på hver kake og legg på en marengs. Blir det rester kan kakene oppbevares i en lufttett boks i romtemperatur eller litt kjøligere, men de skal ikke oppbevares i kjøleskap.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei