Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Kjeks med sitron og marengs

Lekre småkaker som smelter i munnen.

om 30 stykker

Vanskelig 180 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Kjeks med sitron og marengs

Marengs:

2 eggehviter
1 klype salt
1,2 dl sukker
Dr. Oetker Gul Konditorfarge

Mørdeig:

100 g smør
0,5 dl sukker
1 eggeplomme
0,5 ts Dr. Oetker Bakepulver
2 dl hvetemel
1 Dr. Oetker Vaniljestang

Fyll:

100 g lemon curd

preparation

Tilberedning

1

Marengs

Skill eggehvitene og eggeplommene, det må ikke være noe rester av eggeplomme i hviten. En av eggeplommene brukes i mørdeigen.

Pisk eggehvitene og salt i en ren og tørr bolle til det blir en luftig og fast masse. Tilsett så litt og litt sukker under pisking. Fortsett å piske i noen minutter etter at alt sukkeret er tilsatt.

2

Sett en stjernetipp på en sprøytepose. Lag noen striper på innsiden av posen med gul konditorfarge, og fyll så posen forsiktig med marengsen. Sprøyt ut små topper, ca. 2-2,5 cm i diameter, på et stekebrett med bakepapir.

Stek (tørk) marengsene på 60-80°C i 1,5 - 2 timer, til de er helt tørre. Senk temperaturen om marengensen får farge. Åpne gjerne ovnsdøren jevnlig for å slippe ut damp slik at de tørker raskere. Når marengsen er sprø helt gjennom tas de ut av ovnen til avkjøling. Sett så stekeovnen på 180°C.

Lag mørdeigen mens marengsen er i stekovnen.

3

Mørdeig

Pisk smør og sukker til en lys deig. Tilsett eggeplommen under pisking. I en egen skål blandes mel, bakepulver og frøene fra vaniljestangen, tilsett dette så i smørblandingen. Bland deigen godt, men forsiktig sammen. La den hvile i kjøleskap i minst 30 minutter.

4

Rull deigen til små kuler, 1,5 cm i diameter. Legg de på et stekebrett med bakepair, og klem kulene flate. De skal være en halv centimeter tykke. Stek de på 180°C i ca. 10 minutter til kaken har fått litt farge. La de avkjøles helt før montering.

5

Montering

Monter kakene like før servering. Fordel 1/3 - 1/2 ts lemon curd på hver kake og legg på en marengs. Blir det rester kan kakene oppbevares i en lufttett boks i romtemperatur eller litt kjøligere, men de skal ikke oppbevares i kjøleskap.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.