Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Klassisk Sacherkake

- Hjemmelaget som gleder.

om 8 - 10 kakestykker

Enkel 100 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Klassisk Sacherkake

Kakedeig:

100 g hakket, mørk sjokolade
100 g usaltet smør
1 Dr. Oetker Vaniljestang
5 egg
125 g sukker
100 g hvetemel
3 dl aprikosmarmelade eller appelsinmarmelade

Glasur og pynt:

50 g smør
2 ss fløte
3 ss melis
150 g hakket, mørk sjokolade
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning

Sett ovnen på 180 °C.

2

Skrap ut frøene av vaniljestangen. Smelt hakket sjokolade og smør sammen med vanijefrøene i en bolle over vannbad. Skill eggene, ta sjokoladeblandingen av vannbadet og rør inn eggeplommene.

3

Visp eggehvitene stive, tilsett litt og litt sukker og visp hardt. Vend forsiktig inn 1/4 av hvitene i sjokoladeblandingen med en slikkepott og så 1/4 til. Vend i resten av eggehvitene.

4

Sikt i melet litt om gangen og vend det forsiktig inn i røren. Hell røren i en smurt springform Ø 22 cm og stek i 30- 40 minutter. La kaken avkjøle på rist.

5

Ta kaken forsiktig ut av formen når den er avkjølt og legg den med bunnen opp. Del kaken i to.

6

Fordel 1 dl marmelade på den nederste delen og leg den andre delen oppå. Fordel resten av marmeladen på toppen og siden av kaken.

7

Sjokoladeglasur

Smelt smør sammen med fløte og melis uten at det koker. Tilsett finhakket sjokolade og rør til en glatt røre. Må ikke kokes!

8

Plasser kaken på en bakerist med bakepair under. Hell glasuren på kaken, bred den utover med en slikkepott slik at det renner over og dekker sidene.

9

La glasuren stå og stivne en times tid. Flytt så kaken over på et kakefat med hjelp av kake- eller stekespader og pynt med sølvperler.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.