Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Konfektkake med vaniljesaus

Den nydeligste, fyldigste, mørke sjokoladekaken du kan forestille deg.

om 14 kakestykker

Enkel 100 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Konfektkake med vaniljesaus

Kakedeig:

200 g mørk sjokolade (70%)
175 g smør
300 g sukker
1 Dr. Oetker Vaniljestang
7 eggeplommer
1 dl vann
4 ss Dr. Oetker Bakekakao
100 g hvetemel
0,5 ts salt
5 eggehviter

Vaniljesaus:

2 dl fløte
2 dl helmelk
1 Dr. Oetker Vaniljestang
4 eggeplommer
50 g sukker

preparation

Tilberedning

1

Forberedelser

Smør en springform, 24cm, med smør, og dryss med litt kakaopulver så bunnen og sidene er dekket. Forvarm ovnen.

Over-/undervarme 180 °C

2

Kakedeig

Smelt smør og sjokolade over vannbad og avkjøl til romtemperatur. Visp eggeplommer, sukker og frøene fra en vaniljestang sammen i en skål. Rør kakaopulver og vann sammen i en kasserolle. Varm opp blandingen, og la småkoke i 2 minutter på lav varme.

Bland mel, salt, sjokoladesmør og kakaovann sammen med eggemassen, og visp til deigen er jevn. Visp eggehvitene helt stive, og vend dem forsiktig inn i deigen litt om gangen. Fordel deigen i springformen.

Stek kaken i 30 minutter midt i ovnen til den er gjennomstekt på kanten, og fortsatt bløt i midten. Avkjøl kaken på en rist, og la den sette seg i et par timer før servering. Hvis du ønsker at kaken får en fastere konsistens, så kan den settes i kjøleskap i et par timer før servering.

3

Vaniljesaus

Kok opp fløte og helmelk og skru av varmen. Tilsett frøene fra en vaniljestang. La blandingen trekke i 15 minutter.

Visp eggeplommer og sukker sammen i en skål. Varm fløten lett opp igjen, og hell den i en stråle i eggemassen under omrøring. Rør til massen er jevn. Hell kremen over i en tykkbunnet kasserolle. Varm opp på svak varme under konstant omrøring, til det akkurat begynner å boble og til kremen er tyknet såpass at den kan dekke undersiden av en skje uten å renne.

Ta kasserollen av varmen når kremen er like under kokepunktet. Kremen må ikke koke. Oppbevar vaniljesausen i kjøleskap før servering.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.