Lagkake med brownie og jordbær- og rabarbramousse

En fantastisk flott bursdagskake med "drip effect".

10 - 12 kakestykker

Vanskelig 90 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Lagkake med brownie og jordbær- og rabarbramousse

Browniebunner:

200 g sjokolade
100 g brunt farin
1 dl melk
200 g smør
0,5 dl sterk kaffe
6 egg str. M/L
250 g sukker
300 g hvetemel
2 ts Dr. Oetker Bakepulver

Jordbær- og rabarbramousse:

5 Dr. Oetker Gelatinblader
1 Dr. Oetker Vaniljestang
1 stk sitron (ubehandlet)
250 g jordbær
100 g rabarbra , skåret i små biter
50 g rørsukker
5 dl Q-Meieriene kremfløte

Smørkrem:

250 g mykt smør
ca. 750 g melis
0,5 - 1 dl melk
1 ts Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract

Drip effekt og dekorasjon:

Dr. Oetker Black & Gold
1 pose Dr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting
0,5 dl kaldt vann
Dr. Oetker Colourful Numbers & Letters
spiselige blomster

preparation

Tilberedning

Om oppskriften

Det er noe spesielt med de moderne og ganske så høye kakene, og noen oppskrifter krever litt mer utstyr. Fordi denne kaken er så høy samtidig som den fylles med en mousse, anbefaler vi å ha en ekstra høy kakering tilgjengelig før du starter på oppskriften. Det er mulig å lage kaken med en springform og ekstra høy kakeplast, men kaken er enklere å lage med riktig utstyr.

1

Sett stekeovnen på 180 °C over- og undervarme.
Smør to springformer og ta gjerne bakepapir i bunn (ø 18 eller 20 cm).

2

Browniebunner

Hakk sjokoladen og ha den i en kjele med brunt farin, mel, smør og kaffe. Varm det langsomt opp til sjokoladen er smeltet og det får en jevn konsistens. La blandingen avkjøles.

Pisk egg og sukker lyst og luftig med en håndmikser. Tilsett sjokoladeblandingen, siktet hvetemel og bakepulver, og vend det forsiktig sammen.

Fordel brownierøren i de to smurte formene og stek kakene nederst i ovnen i ca. 40 minutter. 

La kakene bli helt avkjølte før de deles i to slik at man får fire bunner.
 

3

Jordbær- og rabarbramousse

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Riv skallet på sitronen fint og press ut saften.

Kok jordbær, rabarbra, rørsukker, den utskrapede vanillestangen og sitronsaft i en kjele i 5 minutter eller inntil frukten er mør. Press den kokte puréen igjennom en sil. Tilsett vaniljefrø, sitronskall og gelatin i blandingen og rør godt til gelatinen er oppløst. (Kryst den oppbløtte gelatinen før den tilsettes blandingen.) La puréen avkjøles, men pass på så den ikke begynner å stivne.

Pisk fløten til den er en bløt krem, pass på å ikke piske den for stiv. Når puréen er avkjølt vendes den bløte kremen forsiktig i litt av gangen for å forhindre at gelatinen lager tråder.

Juster den ekstra høye kakeringen slik at den har samme diameter som kakebunnene. Kle ringen med kakeplast og legg i en browniebunn. Fordel 1/3 av moussen på bunnen og legg så forsiktig på neste bunn. Er moussen veldig flytende kan det være lurt å sette den i kjøleskap i 10 minutter før bunnen legges på, slik at moussen setter seg litt. Gjenta så det blir 3 lag med mousse, og avslutt med den siste bunnen på toppen. Sett kaken i kjøleskap i minst 3 timer, den kan gjerne stå over natten.

Sett kaken i fryseren 1 time før den skal smøres opp. Dette gjør det enklere å forhindre smuler i smørkremen.

4

Smørkrem

Rør romtemperert smør og melis sammen. Spar litt melis til senere. Varm opp melken i f. eks mikrobølgeovn eller melkeskummer og bland det i smøret. Tilsett kun nok til å gjøre smørkremen myk og kremet, den må ikke bli for tynn. Rør med en skje til smørkremen blir kremet og luftig, tilsett melk eller melis om nødvendig. En håndmikser kan brukes, men om det piskes for mye kan smørkremen skille seg. Tilsett vaniljeekstrakt.

Smør et tynt lag smørkrem over hele kaken, bruk gjerne en spatel. Det gjør ingenting at man kan se kaken gjennom smørkremen. Sett kaken i fryseren i ca. 15 minutter så smørkremen setter seg. Smør deretter igjen opp kaken med et jevnt lag smørkrem slik at den nå dekker helt.

5

Drip effekt og dekorasjon

Trykk gullstrøssel fra Black & Gold strøsselet fast i smørkremen langs bunnen av kaken, gjør dette før den setter seg. Sett kaken i kjøleskap.

Hell innholdet fra en pose Berry Fantasy Icing & Frosting i en bolle, tilsett vann og rør til glasuren er jevn. Ha glasuren i en sprøytepose eller frysepose og klipp et lite hull i hjørnet.

Start med å lage kanten på kaken, sprøyt glasuren så den renner litt nedover sidene på kaken. Ha deretter glasur på toppen av kaken og spre den jevnt utover med en spatel, slik at toppen av kaken er helt dekket med glasur.

Fest Colorful Numbers & Letters på siden av kaken, skriv det som passer best for anledningen.

Bruk gjerne fantasien og dekorer toppen av kaken. Er det smørkrem til overs kan denne sprøytes ut i små topper med hjelp av en sprøytepose med stjernetipp. Kaken på bildet er dekorert med romkuler, iskjeks, spiselige blomster og sprøytede topper av smørkrem.

Tips

Kaffen i browniebunnen kan erstattes med melk om ønskelig. Kaffen fremhever sjokoladesmaken fremfor å bidra med kaffesmak.

Kaken blir veldig høy om den lages i springformen med ø 18 cm, ønskes en litt lavere kake kan bunnene stekes i former med ø 20 cm. Vær oppmerksom på at steketiden da kan bli litt kortere.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Ditt samtykke inkluderer at data mulig kan videresendes til USA i henhold til Art. 49 GDPR. Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Her kan du også finne mere informasjon om databehandling fra teknologi leverandører og partnere i USA. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer. 

Alltid aktiv
Analyse og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg. 

Vi bruker også teknologi fra leverandører som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Vi bruker også data-partnere som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei