Flag

Lagkake med brownie og jordbær- og rabarbramousse

10 - 12 kakestykker
Vanskelig
315 minutter
En fantastisk flott bursdagskake med "drip effect".
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Browniebunner
2 poserDr. Oetker Bakesjokolade Mørk
100 gbrunt farin
1 dlmelk
200 gsmør
0,5 dlsterk kaffe
6egg str. M/L
250 gsukker
300 ghvetemel
2 tsDr. Oetker Bakepulver
Jordbær- og rabarbramousse
5Dr. Oetker Gelatinblader
1Dr. Oetker Vaniljestang
1 stksitron (ubehandlet)
250 gjordbær
100 grabarbra skåret i små biter
50 grørsukker
5 dlQ-Meieriene kremfløte
Smørkrem
250 gmykt smør
ca. 750 gmelis
0,5 - 1 dlmelk
1 tsTaylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
Drip effekt og dekorasjon
Dr. Oetker Black & Gold
1 poseDr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting
0,5 dlkaldt vann
Dr. Oetker Colourful Numbers & Letters
spiselige blomster

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljestang
Picture - Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
Picture - Dr. Oetker Black & Gold
Picture - Dr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting
Picture - Dr. Oetker Colourful Numbers & Letters

Om oppskriften

Det er noe spesielt med de moderne og ganske så høye kakene, og noen oppskrifter krever litt mer utstyr. Fordi denne kaken er så høy samtidig som den fylles med en mousse, anbefaler vi å ha en ekstra høy kakering tilgjengelig før du starter på oppskriften. Det er mulig å lage kaken med en springform og ekstra høy kakeplast, men kaken er enklere å lage med riktig utstyr.

1

Sett stekeovnen på 180 °C over- og undervarme.
Smør to springformer og ta gjerne bakepapir i bunn (ø 18 eller 20 cm).

2

Browniebunner

Ha sjokoladen i en kjele med brunt farin, mel, smør og kaffe. Varm det langsomt opp til sjokoladen er smeltet og det får en jevn konsistens. La blandingen avkjøles.

Pisk egg og sukker lyst og luftig med en håndmikser. Tilsett sjokoladeblandingen, siktet hvetemel og bakepulver, og vend det forsiktig sammen.

Fordel brownierøren i de to smurte formene og stek kakene nederst i ovnen i ca. 40 minutter. 

La kakene bli helt avkjølte før de deles i to slik at man får fire bunner.
 

3

Jordbær- og rabarbramousse

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Riv skallet på sitronen fint og press ut saften.

Kok jordbær, rabarbra, rørsukker, den utskrapede vanillestangen og sitronsaft i en kjele i 5 minutter eller inntil frukten er mør. Press den kokte puréen igjennom en sil. Tilsett vaniljefrø, sitronskall og gelatin i blandingen og rør godt til gelatinen er oppløst. (Kryst den oppbløtte gelatinen før den tilsettes blandingen.) La puréen avkjøles, men pass på så den ikke begynner å stivne.

Pisk fløten til den er en bløt krem, pass på å ikke piske den for stiv. Når puréen er avkjølt vendes den bløte kremen forsiktig i litt av gangen for å forhindre at gelatinen lager tråder.

Juster den ekstra høye kakeringen slik at den har samme diameter som kakebunnene. Kle ringen med kakeplast og legg i en browniebunn. Fordel 1/3 av moussen på bunnen og legg så forsiktig på neste bunn. Er moussen veldig flytende kan det være lurt å sette den i kjøleskap i 10 minutter før bunnen legges på, slik at moussen setter seg litt. Gjenta så det blir 3 lag med mousse, og avslutt med den siste bunnen på toppen. Sett kaken i kjøleskap i minst 3 timer, den kan gjerne stå over natten.

Sett kaken i fryseren 1 time før den skal smøres opp. Dette gjør det enklere å forhindre smuler i smørkremen.

4

Smørkrem

Rør romtemperert smør og melis sammen. Spar litt melis til senere. Varm opp melken i f. eks mikrobølgeovn eller melkeskummer og bland det i smøret. Tilsett kun nok til å gjøre smørkremen myk og kremet, den må ikke bli for tynn. Rør med en skje til smørkremen blir kremet og luftig, tilsett melk eller melis om nødvendig. En håndmikser kan brukes, men om det piskes for mye kan smørkremen skille seg. Tilsett vaniljeekstrakt.

Smør et tynt lag smørkrem over hele kaken, bruk gjerne en spatel. Det gjør ingenting at man kan se kaken gjennom smørkremen. Sett kaken i fryseren i ca. 15 minutter så smørkremen setter seg. Smør deretter igjen opp kaken med et jevnt lag smørkrem slik at den nå dekker helt.

5

Drip effekt og dekorasjon

Trykk gullstrøssel fra Black & Gold strøsselet fast i smørkremen langs bunnen av kaken, gjør dette før den setter seg. Sett kaken i kjøleskap.

Hell innholdet fra en pose Berry Fantasy Icing & Frosting i en bolle, tilsett vann og rør til glasuren er jevn. Ha glasuren i en sprøytepose eller frysepose og klipp et lite hull i hjørnet.

Start med å lage kanten på kaken, sprøyt glasuren så den renner litt nedover sidene på kaken. Ha deretter glasur på toppen av kaken og spre den jevnt utover med en spatel, slik at toppen av kaken er helt dekket med glasur.

Fest Colorful Numbers & Letters på siden av kaken, skriv det som passer best for anledningen.

Bruk gjerne fantasien og dekorer toppen av kaken. Er det smørkrem til overs kan denne sprøytes ut i små topper med hjelp av en sprøytepose med stjernetipp. Kaken på bildet er dekorert med romkuler, iskjeks, spiselige blomster og sprøytede topper av smørkrem.


Tips

Kaffen i browniebunnen kan erstattes med melk om ønskelig. Kaffen fremhever sjokoladesmaken fremfor å bidra med kaffesmak.

Kaken blir veldig høy om den lages i springformen med ø 18 cm, ønskes en litt lavere kake kan bunnene stekes i former med ø 20 cm. Vær oppmerksom på at steketiden da kan bli litt kortere.