Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Lemon Melba Cheesecake

Amerikansk ostekake

om 8 stykker

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Lemon Melba Cheesecake

Bringbærsaus:

200 g bringebær ferske eller fryste
0,25 dl melis
1 ts sitronsaft

Kakebunn:

200 g rug- eller grahamskjeks (Digestive)
80 g smør

Ostefyll:

3 Dr. Oetker Gelatinblader
2 dl fløte
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
200 g philadelphiaost
1,5 dl sukker
1 ts sitronsaft

preparation

Tilberedning

Bruk en springform 16 cm diameter.

1

Bringbærsaus

Kjør bringbær, melis og  sitronsaft i en mikser. Om ønskelig siles bringbærstenene bort.

2

Kakebunn

Knus kjeksen og smelt smøret. Bland det sammen og trykk ut blandingen i springformen. Sett i kjøleskap i ca. 15 minutter.

3

Ostefyll

Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann noen minutter. Varm 1 dl fløte i en kjele. Ta upp gelatinen og klem ut vannet. La det smelte i den varme fløten og rør til alt gelatinet er løst opp. La den avkjøle litt.

4

Rør sammen vaniljesukker, ost og sukker. Tilsett fløteblandingen.

5

Pisk resten av fløten, vend den inn i røren og hell blandingen over kjeksbunnen.Bruk en skje og fordel litt av bringbærsausen over kaken. Sett kaken i kjøleskapet i minst 4 timer og server med resten av bringbærsausen.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.