Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Luftig marengskake med bringebærcoulis

om 6 - 8 porsjoner

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Luftig marengskake med bringebærcoulis

Marengsbunner:

225 ml eggehviter
330 g sukker
1 ss maisstivelse , Maizena
1,5 ts klar eddik 5%
Dr. Oetker Rød Konditorfarge

Bringebærcoulis:

200 g bringebær , frosne
80 g sukker

Fyll og dekor:

5 dl fløte
1 pakke Dr. Oetker Cream Fix
2 dl bringebærcoulis
150 g jordbær

preparation

Tilberedning

1

Bringebærcoulis

Ha bringebær og sukker i en kjele, og varm det opp til litt under kokepunktet under omrøring. Ta kjelen av varmen og kjør bærene jevne med en stavmikser. La det avkjøles og sett det kaldt før montering av kaken.

2

Marengsbunner

Ha eggehvitene i en bolle og pisk de stive. Tilsett en og en spiseskje sukker og pisk i ca 30 sekunder mellom hver skje med sukker inntil alt er tilsatt. Pisk eggehvitene i ytterligere 10 minutter sammen med et par dråper rød konditorfarge. Bunnene skal ha en fin lyserosa farge.


Rør eddik og maizena sammen i en skål og ha blandingen i eggehvitene. Pisk i to minutter.


Sett stekeovnen på 150 grader. Tegn en sirkel på 24 cm i diameter på fire ark bakepapir og legg arkene på stekeplater. Ha marengsen i en sprøytepose og og sprøyt ut en bunn på hvert papir. Sett platene i stekeovnen og senk temperaturen til 120 grader. Stek bunnene i 1 1/2 time og slå deretter av varmen. Bunnene skal bli helt avkjølte i stekeovnen med døren lukket, før de tas ut.


Bunnene kan oppbevares i inntil tre dager i en lufttett beholder i romtemperatur.

3

Fyll og dekor

Pisk kremen myk, tilsett Cream Fix og pisk den ferdig. Legg en marengsbunn på et fat og ha krem og bringebærcoulis på. Legg på neste bunn og gjenta. Dekorer toppen av kaken med de friske jordbærene, og server kaken så snart den er ferdig.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.