Luftig marengskake med bringebærcoulis

om 6 - 8 porsjoner

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Luftig marengskake med bringebærcoulis

Marengsbunner:

225 ml eggehviter
330 g sukker
1 ss maisstivelse , Maizena
1,5 ts klar eddik 5%
Dr. Oetker Rød Konditorfarge

Bringebærcoulis:

200 g bringebær , frosne
80 g sukker

Fyll og dekor:

5 dl fløte
1 pakke Dr. Oetker Cream Fix
2 dl bringebærcoulis
150 g jordbær

preparation

Tilberedning

1

Bringebærcoulis

Ha bringebær og sukker i en kjele, og varm det opp til litt under kokepunktet under omrøring. Ta kjelen av varmen og kjør bærene jevne med en stavmikser. La det avkjøles og sett det kaldt før montering av kaken.

2

Marengsbunner

Ha eggehvitene i en bolle og pisk de stive. Tilsett en og en spiseskje sukker og pisk i ca 30 sekunder mellom hver skje med sukker inntil alt er tilsatt. Pisk eggehvitene i ytterligere 10 minutter sammen med et par dråper rød konditorfarge. Bunnene skal ha en fin lyserosa farge.


Rør eddik og maizena sammen i en skål og ha blandingen i eggehvitene. Pisk i to minutter.


Sett stekeovnen på 150 grader. Tegn en sirkel på 24 cm i diameter på fire ark bakepapir og legg arkene på stekeplater. Ha marengsen i en sprøytepose og og sprøyt ut en bunn på hvert papir. Sett platene i stekeovnen og senk temperaturen til 120 grader. Stek bunnene i 1 1/2 time og slå deretter av varmen. Bunnene skal bli helt avkjølte i stekeovnen med døren lukket, før de tas ut.


Bunnene kan oppbevares i inntil tre dager i en lufttett beholder i romtemperatur.

3

Fyll og dekor

Pisk kremen myk, tilsett Cream Fix og pisk den ferdig. Legg en marengsbunn på et fat og ha krem og bringebærcoulis på. Legg på neste bunn og gjenta. Dekorer toppen av kaken med de friske jordbærene, og server kaken så snart den er ferdig.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei