Flag

Lys langpannekake: gluten- og laktosefri

20 - 22 stykker
Enkel
135 minutter
En fristende kake uten laktose og gluten. Den er enkel å lage og kan dekoreres på mange forskjellige måter.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakebunn
250 glaktosefritt smør , romtemperert
275 gsukker
1 ssDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
4egg str M/L
225 grismel
100 gpotetmel
2 tsDr. Oetker Bakepulver
50 gmandelmel
2 dllaktosefri melk
Glasur og dekorasjon
200 gmelis
ca. 2 sslunkent vann
Dr. Oetker Blå Konditorfarge
Dr. Oetker Rød Konditorfarge

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Blå Konditorfarge
Picture - Dr. Oetker Rød Konditorfarge

Sett stekeovnen på 175 °C varmluft.
Smør en liten langpanne ca 23x33 cm, eventuelt kle med bakepapir

1

Kakebunn

Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftig. Pisk i ett og ett egg av gangen, pisk godt mellom hvert egg.

Bland rismel, potetmel og bakepulver i en liten bolle og sikt det inn i røren. Tilsett mandelmel og melk og vend røren sammen. Ha røren i langpannen.

Stek kaken i 40-45 minutter, sjekk med en bakepinne om den er ferdig. Det skal ikke henge noe kakebunn på pinnen. Avkjøl kaken før den dekoreres. 

2

Glasur og dekorasjon

Rør sammen en glasur av melis, konditorfarge og vann. Vær forsiktig med vannet, og juster til den får riktig konsistens. Fordel glasuren jevnt utover den avkjølte kaken, og dekorer med strøssel før den stivner.


OBS

Vær oppmerksom på at strøssel kan inneholde gluten, sjekk innholdsfortegnelsen før bruk.