Flag

Mandel - karamellkake i langpanne

ca. 25 stykker
Middels
70 minutter
Denne kaken ligner på klassiske Toscakaken, men er laget i langpanne. Er glad i karamell og mandler, er dette kaken for deg.
Vi har laget en variant av Toscakake i langpanne.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kagerøre
200 grørsukker
1 ssDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
200 gmykt smør
4egg str. M/L
500 ghvetemel
1 tsDr. Oetker Bakepulver
2 tsmandelaroma
2,5 dlmelk
Mandel-karamel
75 gsmør
100 gsukker
2 sshvetemel
400 gkondensert melk Nestlé søtet
2 poserDr. Oetker Mandelflak (100 g)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Mandelflak (100 g)

Sett stekeovnen på 180 °C varmluft.

1

Kakerøre

Pisk sukker, vaniljesukker og smør sammen i en bolle. Pisk i eggene ett om gangen, og rør til blandingen er lett og luftig. 

Rør hvetemel og bakepulver sammen og sikt det i blandingen. Tilsett mandelaroma og melk og rør røren sammen.

Ha røren i en stor langpanne kledd med bakepapir (bruk den som fulgte med stekeovnen). Stek kaken i 20-25 minutter. Trykk let på kaken for å sjekke om den er ferdig. Den må ikke føles for myk, men husk at den skal steke i ytterligere 10 minutter med mandel-karamellen.

Steketid: 20 - 25 Minutter

2

Mandel-karamell

Varm opp smør og sukker i en kjele til sukkeret er oppløst. Rør i hvetemel og tilsett kondensert melk. Varm opp blandingen på svak varme under konstant omrøring inntil karamellmassen er jevn. Den må ikke brenne seg. Rør i mandelflak. Ta kaken ut av stekeovnen og fordel karamellen utover kaken i et jevnt lag.

Sett kaken tilbake i stekeovnen i ytterligere 10 minutter til karamellmassen er lysebrun. Avkjøl kaken på en bakerist.

Steketid: 10 Minutter