Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Marokansk appelsinmandelkake

- Godt til kaffen

om 12 stykker

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Marokansk appelsinmandelkake

Ingredienser:

4 appelsiner
175 g smør
200 g malte mandler
3 egg
270 g sukker
180 g hvetemel
2 ts Dr. Oetker Bakepulver
1 klype salt

Dekorasjon:

kanel etter ønske
1 pakke Dr. Oetker Mandelflak (50 gram)

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning

Sett ovnen på 175 °C varmluft.

2

Smelt smøret i en kjele og sett den til side.

3

Riv appelsinskallet med en fin rasp, unngå den hvite delen av skallet som smaker bittert. Press saften fra alle appelsinene.

4

Visp sukker og egg til en luftig røre. Bland sammen mel, bakepulver og salt, og vend det i røren. Vend inn malte mandler og så det smeltede smøret. Tilsett 1/4 av appelsinsaften og det revne appelsinskallet.

5

Smør og strø en springform. Hell røren i formen og stek kaken i 40- 45 minutter. La den avkjøle.

6

Dekorasjon

Fordel resten av appelsinsaften over kaken og strø et tynt fint lag med kanel. Dekorer med mandelflak.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.