Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Marshmallows med jordbærsmak

Elsker du også marshmallows? Her er en oppskrift på hjemmelagde marshmallows med jordbærsmak, og de er enda bedre enn de man kjøper!

ca. 80 stykker

Enkel 70 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Marshmallows med jordbærsmak

Jordbærsaft:

200 g jordbær (frosne)
2 ss vann
2 ts Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
5 g sitronsyre (1 ts)

Marshmallows:

7 Dr. Oetker Gelatinblader
260 g sukker
120 g Dr. Oetker Flytende glukose
80 g jordbærsaft , fra oppskriften ovenfor
140 g eggehviter
20 g sukker
2 - 3 ts Dr. Oetker Rosa Konditorfarge
200 g melis

preparation

Tilberedning

1

Jordbærsaft

Ha jordbær, vann, vaniljeekstrakt og sitronsyre i en kjele og varm det forsiktig opp til jordbærene er møre. Press bærene gjennom en sil, så det kommer så mye saft ut som mulig. Det skal brukes 80 gram til marshmallowsene.

2

Marshmallows

Start med å legge gelatinen i bløt i kaldt vann.

Kok opp 260 gram sukker, flytende glukose og jordbærsaft til 117 °C. Mens massen koker piskes eggehvitene til skum i mikser. Tilsett 20 gram sukker i eggehvitene og pisk det opp til en lett marengs.

Når sukkerlaken er 117 °C tas den av varmen. Ta opp gelatinen og kryst ut vannet før den oppløses i sukkerlaken. Rør det godt sammen. Hell den varme sukkerlaken i marengsen i en tynn stråle mens det piskes på høyeste hastighet. Pisk i 8-10 minutter til marshmallowsen blir seig og  avkjølt. Pisk så inn den rosa konditorfargen.

Ha massen i en sprøytepose med stjernetipp (Ø 16 mm) eller en stor rund tipp. Kle et stekebrett med bakepapir og sprøyt ut marshmallows i små topper. Sikt melis over, sørg for at marshmallowsene er helt dekket med melis. 

La de tørke i romtemperatur i minst tre timer, gjerne til neste dag. Jo lenger de får tørke jo seigere blir de i konsistensen.