Mazarinkake - glutenfri og laktosefri

Lag en kjempegod kake som de fleste kan spise.

ca. 12 - 14 porsjoner

Middels 90 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Mazarinkake - glutenfri og laktosefri

Springform (22cm):

Mazarinbunn med kokos:

200 g laktosefritt smør , romtemperert
150 g sukker
250 g marsipan
3 egg str. M/L
100 g mandelmel
3 ts Dr. Oetker Bakepulver
60 g potetmel
50 g kokosmel

Bringebærfyll:

3 Dr. Oetker Gelatinblader
400 g bringebærsyltetøy

Marengs:

100 g eggehviter
85 g melis
1 ts Dr. Oetker Vanilla Paste

Dekor:

bringebær , friske

preparation

Tilberedning

1

Mazarinbunn med kokos

Sett stekeovnen på 200 °C over- og undervarme.

2

Riv marsipanen på et rivjern. Pisk smør, sukker og marsipan sammen. Tilsett eggene og fortsett å piske. Bland de tørre ingrediensene sammen i en bolle og vend det så inn i marsipanmassen.

Fordel deigen i en en springform kledd med bakepapir. Stek mazarinbunnen i 40-50 minutter. Avkjøl bunnen helt og skjær kanten løs fra formen. Legg gjerne kakeplast/ konditorfolie langs kanten av kaken for å få en fin kant når bringebærfyllet legges på.

3

Bringebærfyll

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Varm opp 100 gram bringebærsyltetøy, klem vannet ut av gelatinen og smelt den i det varme syltetøyet. Hell den varme blandingen i resten av syltetøyet og rør det sammen. Fordel bringebærfyllet på mazarinbunnen og la det sette seg mens marengsen piskes.

Marengs

Pisk eggehviter, melis og vaniljepaste sammen til en seig marengs. Pisk i minst 10 minutter. Fyll marengsen i en sprøytepose med rund tipp og pynt kaken med små topper. Bruk en crème brûlée- brenner til å brune marengsen litt.

4

Dekor

Legg noen delte friske bringebær på kaken sammen med rosa perler.

VIKTIG

Vær oppmerksom på at ikke alle våre strøsler er glutenfrie, les på pakken før bruk.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei