Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Mazarinkake - glutenfri og laktosefri

Lag en kjempegod kake som de fleste kan spise.

om 12 - 14 porsjoner

Middels 90 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Mazarinkake - glutenfri og laktosefri

Springform (22cm):

Mazarinbunn med kokos:

200 g laktosefritt smør , romtemperert
150 g sukker
250 g marsipan
3 egg str. M/L
100 g mandelmel
3 ts Dr. Oetker Bakepulver
60 g potetmel
50 g kokosmel

Bringebærfyll:

3 Dr. Oetker Gelatinblader
400 g bringebærsyltetøy

Marengs:

100 g eggehviter
85 g melis
1 ts Dr. Oetker Vanilla Paste

Dekor:

bringebær , friske
Dr. Oetker Prinsesse Lillifee Strøssel

preparation

Tilberedning

1

Mazarinbunn med kokos

Sett stekeovnen på 200 °C over- og undervarme.

2

Riv marsipanen på et rivjern. Pisk smør, sukker og marsipan sammen. Tilsett eggene og fortsett å piske. Bland de tørre ingrediensene sammen i en bolle og vend det så inn i marsipanmassen.

Fordel deigen i en en springform kledd med bakepapir. Stek mazarinbunnen i 40-50 minutter. Avkjøl bunnen helt og skjær kanten løs fra formen. Legg gjerne kakeplast/ konditorfolie langs kanten av kaken for å få en fin kant når bringebærfyllet legges på.

3

Bringebærfyll

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Varm opp 100 gram bringebærsyltetøy, klem vannet ut av gelatinen og smelt den i det varme syltetøyet. Hell den varme blandingen i resten av syltetøyet og rør det sammen. Fordel bringebærfyllet på mazarinbunnen og la det sette seg mens marengsen piskes.

Marengs

Pisk eggehviter, melis og vaniljepaste sammen til en seig marengs. Pisk i minst 10 minutter. Fyll marengsen i en sprøytepose med rund tipp og pynt kaken med små topper. Bruk en crème brûlée- brenner til å brune marengsen litt.

4

Dekor

Legg noen delte friske bringebær på kaken sammen med rosa perler.

VIKTIG

Vær oppmerksom på at ikke alle våre strøsler er glutenfrie, les på pakken før bruk.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.