Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Mintcupcakes

- med sjokolade

12 stykker

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Mintcupcakes

Ingredienser:

3 egg
1 klype salt
2 dl sukker
175 g smør
3 dl hvetemel
0,5 dl Dr. Oetker Bakekakao
1 krm Dr. Oetker Natron
0,5 ts Dr. Oetker Bakepulver
1,25 dl melk
50 g hakket, mørk sjokolade

Glasur:

4 dl melis
80 g mykt smør
1 ts peppermyntearoma (essens)
Dr. Oetker Konditorfarger - grønn
1,5 ss melk

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning

Skill eggene, og visp eggehvitene med salt til de er faste. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt visping til konsistensen er lik som marengs.

2

I en annen bolle vispes eggeplommer og smør hvitt og porøst. Sikt hvetemel, kakao, natron og bakepulver, og rør det inn i eggeplommeblandingen sammen med melken. Til slutt vendes marengsen og sjokoladen inn i blandingen. Rør forsiktig så røren holder seg luftig. Fordel røren i muffinsformer.

3

Stek i ca. 25 minutter på 175 °C. La kakene avkjøles.

4

Glasur

Bland melis, smør, peppermyntearoma, grønn konditorfarge og melk i en skål. Visp glasuren med en mikser i ca. fem minutter på full hastighet så glasuren blir luftig. Fordel glasuren på avkjølte muffins og pynt med ønsket strøssel.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.