Mokkakake

En deilig sjokoladekake med mokkakrem.

12 stykker

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Mokkakake

Kakebunn:

225 g smør
2,5 dl sukker
4 egg
2,5 dl hvetemel
2 ts Dr. Oetker Bakepulver
1 dl Dr. Oetker Bakekakao

Mokkakrem:

4 dl fløte
2 ss sterk kaffe , må være avkjølt
100 g hakket, mørk sjokolade , eventuelt revet
1 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker

Smørkrem:

75 g mykt smør
50 g melis
1 ts Dr. Oetker Bakekakao

Dekorasjon:

2 pakker Dr. Oetker Choco Fondant
litt Dr. Oetker Bakekakao

preparation

Tilberedning

1

Kakebunn

Smør og strø en springform, Ø 22 cm. Sett stekeovnen på 160 °C over- og undervarme.

2

Smelt smøret. Bland egg og sukker til en jevn røre med en tresleiv. Tilsett smøret. Bland de tørre ingrediensene i en bolle og bland det inn i det våte.

3

Hell røren i springformen og stek kaken i ca 30 minutter midt i ovnen. Bruk en bakepinne for å sjekke om den er ferdig. La den avkjøles litt før formen fjernes. Kaken må avkjøles helt før den fylles.

4

Mokkakrem

Finhakk sjokoladen eller riv den på et rivjern. Pisk fløten stiv sammen med vaniljesukker, kaffe og sjokolade. La kremen stå kjølig en stund før bruk.

5

Smørkrem

Pisk smør og melis hvitt og luftig, og tilsett kakaopulver.

6

Montering

Del kakebunnen i tre deler, og snu toppen opp-ned på et fat. Er kaken litt tørr kan den dynkes med litt melk. Fordel mokkafyll mellom to lag, og smør et jevnt lag med smørkrem på toppen og siden av kaken.

Kjevle ut fondanten så den er stor nok til å dekke kaken og at den stikker litt utenfor. Bruk gjerne en kjevle som støtte når lokket skal løftes opp og legges på kaken. Bruk en spatel til å forsiktig glatte ut toppen av kaken. Strekk kantene forsiktig og lett ut samtidig som sidene trykkes inntil kaken. Skjær av overflødig fondant. Dryss gjerne litt kakaopulver på toppen av kaken.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei