Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Mokkakake

En deilig sjokoladekake med mokkakrem.

12 stykker

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Mokkakake

Kakebunn:

225 g smør
2,5 dl sukker
4 egg
2,5 dl hvetemel
2 ts Dr. Oetker Bakepulver
1 dl Dr. Oetker Bakekakao

Mokkakrem:

4 dl fløte
2 ss sterk kaffe , må være avkjølt
100 g hakket, mørk sjokolade , eventuelt revet
1 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker

Smørkrem:

75 g mykt smør
50 g melis
1 ts Dr. Oetker Bakekakao

Dekorasjon:

2 pakker Dr. Oetker Choco Fondant
litt Dr. Oetker Bakekakao

preparation

Tilberedning

1

Kakebunn

Smør og strø en springform, Ø 22 cm. Sett stekeovnen på 160 °C over- og undervarme.

2

Smelt smøret. Bland egg og sukker til en jevn røre med en tresleiv. Tilsett smøret. Bland de tørre ingrediensene i en bolle og bland det inn i det våte.

3

Hell røren i springformen og stek kaken i ca 30 minutter midt i ovnen. Bruk en bakepinne for å sjekke om den er ferdig. La den avkjøles litt før formen fjernes. Kaken må avkjøles helt før den fylles.

4

Mokkakrem

Finhakk sjokoladen eller riv den på et rivjern. Pisk fløten stiv sammen med vaniljesukker, kaffe og sjokolade. La kremen stå kjølig en stund før bruk.

5

Smørkrem

Pisk smør og melis hvitt og luftig, og tilsett kakaopulver.

6

Montering

Del kakebunnen i tre deler, og snu toppen opp-ned på et fat. Er kaken litt tørr kan den dynkes med litt melk. Fordel mokkafyll mellom to lag, og smør et jevnt lag med smørkrem på toppen og siden av kaken.

Kjevle ut fondanten så den er stor nok til å dekke kaken og at den stikker litt utenfor. Bruk gjerne en kjevle som støtte når lokket skal løftes opp og legges på kaken. Bruk en spatel til å forsiktig glatte ut toppen av kaken. Strekk kantene forsiktig og lett ut samtidig som sidene trykkes inntil kaken. Skjær av overflødig fondant. Dryss gjerne litt kakaopulver på toppen av kaken.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.