Monstermarengs

Ta barna med på kjøkkenet og lag disse morsomme monstrene.

ca. 12 stykker

Enkel 90 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Monstermarengs

Ingredienser:

3 eggehviter
1 dl sukker
0,5 ts hvitvinseddik
1 dl melis

Dekor:

Dr. Oetker Lilla Konditorfarge
Dr. Oetker Blå Konditorfarge
Dr. Oetker Grønn Konditorfarge
1 pakke Dr. Oetker Sugar Eyes

preparation

Tilberedning

1

Sett stekeovnen på 100 °C varmluft 

Det er viktig at redskap og utstyr er rent og fettfritt, da det ellers kan påvirke resultatet av marengsen. 

2

Marengs

Pisk eggehviten sammen med hvitvinseddiken og halvparten av sukkeret. Pisk i ca. 2 minutter på middels hastighet. 

Tilsett så resten av sukkeret og øk hastigheten. Pisk i ytterligere 4 minutter eller til marengsen er fast. Du skal kunne snu bollen opp ned uten at den faller ut.

3

Fordel marengsen i forskjellige boller. Tilsett ca. 1 teskje konditorfarge i hver porsjon. Vend fargen forsiktig inn slik at det blir en marmorert effekt. Røres det for mye blir marengsen ensfarget.

4

Ha bakepapir på et stekebrett. Legg topper av marengs på bakepapiret ved hjelp av to gafler. Dra litt i marengsen med gaflene så de blir ujevne. 

Sett på sukkerøyne og skap mange forskjellige uttrykk med 1, 2 eller 3 øyne per monster. Vær forsiktig så det svarte på øynene ikke gnis bort.

5

Stek marengsen i ovnen i 60-75 minutter. Om du bruker varmluft er mulig å steke flere brett på en gang, men det er viktig at temperaturen ikke overstiger 100 °C  av hensyn til sukkerøynene. 

Noen komfyrer er varmere enn andre, så pass på at marengsen ikke tar farge, da er temperaturen for høy.
La marengsen avkjøles og oppbevar de i en lufttett boks.
 

6

Tips

Bruk monstermarengsen som pynt på Halloween-bordet eller sett de på en kake for å gjøre den ekstra festlig.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei