Flag

Monstermarengs

ca. 12 stykker
Middels
90 minutter
Ta barna med på kjøkkenet og lag disse morsomme monstrene.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
3eggehviter
1 dlsukker
0,5 tshvitvinseddik
1 dlmelis
Dekor
Dr. Oetker Lilla Konditorfarge
Dr. Oetker Blå Konditorfarge
Dr. Oetker Grønn Konditorfarge
1 pakkeDr. Oetker Sugar Eyes

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Lilla Konditorfarge
Picture - Dr. Oetker Blå Konditorfarge
Picture - Dr. Oetker Grønn Konditorfarge
Picture - Dr. Oetker Sugar Eyes
1

Sett stekeovnen på 100 °C varmluft 

Det er viktig at redskap og utstyr er rent og fettfritt, da det ellers kan påvirke resultatet av marengsen. 

2

Marengs

Pisk eggehviten sammen med hvitvinseddiken og halvparten av sukkeret. Pisk i ca. 2 minutter på middels hastighet. 

Tilsett så resten av sukkeret og øk hastigheten. Pisk i ytterligere 4 minutter eller til marengsen er fast. Du skal kunne snu bollen opp ned uten at den faller ut.

3

Fordel marengsen i forskjellige boller. Tilsett ca. 1 teskje konditorfarge i hver porsjon. Vend fargen forsiktig inn slik at det blir en marmorert effekt. Røres det for mye blir marengsen ensfarget.

4

Ha bakepapir på et stekebrett. Legg topper av marengs på bakepapiret ved hjelp av to gafler. Dra litt i marengsen med gaflene så de blir ujevne. 

Sett på sukkerøyne og skap mange forskjellige uttrykk med 1, 2 eller 3 øyne per monster. Vær forsiktig så det svarte på øynene ikke gnis bort.

5

Stek marengsen i ovnen i 60-75 minutter. Om du bruker varmluft er mulig å steke flere brett på en gang, men det er viktig at temperaturen ikke overstiger 100 °C  av hensyn til sukkerøynene. 

Noen komfyrer er varmere enn andre, så pass på at marengsen ikke tar farge, da er temperaturen for høy.
La marengsen avkjøles og oppbevar de i en lufttett boks.
 

6

Tips

Bruk monstermarengsen som pynt på Halloween-bordet eller sett de på en kake for å gjøre den ekstra festlig.