Flag

Muldvarpkake

ca. 12 stykker
Middels
120 minutter
En spennende kake med sjokolade, hasselnøtter og mandariner.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Sjokoladebunn
4egg
125 gsmør
2 dlsukker
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 dlhvetemel
2 ssDr. Oetker Bakekakao
3 tsDr. Oetker Bakepulver
50 ghakkede hasselnøtter
100 ghakket sjokolade lys eller mørk
Fyll
2hermetiske mandariner (bokser)
2bananer
2 sssitronsaft
4 dlfløte
1 ssDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1

Tilberedning

Rør smør, vaniljesukker og sukker luftig og hvitt. Tilsett ett og ett egg.

2

Bland mel, kakao, bakepulver, hasselnøtter og hakket sjokolade. Vend blandingen inn i røren.

3

Hell deigen i en smurt og melet springform, ca. 26 cm.

4

Stekes på 180°C i ca. 30 minutter. Avkjøl bunnen.

5

Skjær av et 1 cm høyt lokk av bunnen men la det være igjen ca. 1 cm rundt kanten. Lokket smuldres i en skål.

6

Hell av laken til mandarinene, skrell bananene og del dem på langs. Drypp sitronsaft over bananene, og legg dem på sjokoladebunnen. Fordel mandarinene over bananene.

7

Visp fløten sammen med vaniljesukkeret. Legg kremen som en kuppel over frukten og strø den smuldrede kakebunnen over til slutt. Trykk gjerne lett så smulene fester seg. La kaken stå kaldt minst en time før servering.